Traktaties voor Sint Maarten

De kinderen komen met lampjes en mooie zelfgemaakte lampionnen bij de deur en zingen leuke liedjes. Bij de meeste huizen (waar ik woon) krijgen ze snoep. Zelf gemaakte snoep-zakjes, 2 snoepjes, doosjes, zakjes, chocola. Echt teveel om op te noemen. Een enkel oud vrouwtje geeft nog een stuiver of een mandarijn. Hieronder geef ik je een aantal tips met uitdeelvarianten van traktaties voor Sint Maarten die geen snoep bevatten.
Warm drinken
Deze week is het behoorlijk koud buiten! Hopelijk houden we het droog.
Een mooie gelegenheid om in kleine bekertjes warme thee en chocolademelk uit te delen. Zo kunnen de kinderen die al een stuk gelopen hebben even heerlijk opwarmen bij jouw voordeur.

Kleine cadeautjes & kunst
Haal kleine uitdeelcadeautjes bij de winkel en serveer deze op een mooie schaal. Ieder kind kan er zo makkelijk 1 uitkiezen. Erg leuk en afwisselend met het snoepje dat ze toch al genoeg krijgen.
Ook kan je dit aanvullen met kleurplaten. Print en kopieer een aantal mooie kleurplaten van internet. Rol deze op en doe er een mooi gekleurd lint omheen. Eventueel kun je aan elke kleurplaat een kleurpotlood of stift bevestigen. Als extra cadeautje.
Ook super leuk zijn de glow in the dark armbandjes. Bij de speelgoedwinkel verkopen ze die vaak per 8 in een buis met sluiting om er een armband van te maken.

 

Spookjes als gezonde snack
Mandarijnen kan je makkelijk omtoveren tot spookje.
Doe er een effen servet omheen en bevestig deze met een elastiek.
Op de mandarijn kan je dan een eng gezichtje tekenen.

 

Gezonde uitdeeltraktaties
– doosje rozijntjes
– gedroogd fruit
– mini appeltjes
– mandarijn
– groentechips
– naturelchips
Extra gezellig zijn lampionnen of lichtjes bij de deur zodat ze weten dat je thuis bent en zij welkom zijn om te komen zingen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *