Interview van de maand Westerhuis kinderwinkel in Meppel

Westerhuis kinderwinkel

 

 

 
Deze week is het woord aan de eigenaar van Westerhuis kinderwinkel in Meppel.
Hij verteld ons een stukje geschiedenis, heden & toekomst.

Ik ben Jan Thele Westerhuis en ik ben eigenaar van Westerhuis kinderwinkel in Meppel.
Ik ben 33 jaar werkzaam maar de firma bestaat al 115 jaar ik ben dan ook de 4e generatie
die het bedrijf heeft. Wij zijn begonnen als klompen maker en verkochten eerst alleen maar klompen. Nu 30 jaar geleden zijn wij begonnen met het verkopen van houten speelgoed,  door de tijd  heen is dat uitgegroeid tot het echte speelgoed en nu natuurlijk nog steeds in combinatie  met de houten klompen die wij nu nog steeds afwerken en schilderen.

KlompenIk ben er eigenlijk langzaam ingegroeid,  als kind liep ik al rond en hielp al mee. En als je er dan een goed gevoel bij hebt is de stap niet zo heel groot om het bedrijf over te nemen. En te vormen naar je eigen ideeën,  vandaar ook dat het echte speelgoed erbij is gekomen. Dit omdat dit een mooi product is om te verkopen. En het is daarom elke dag weer een feestje om aan de slag te gaan.


De leukste beleving met klanten;
Mijn klanten zijn heel divers; kinderen, ouders , grootouders , overgrootouders , enz. Dus mijn klanten komen voor een kado voor een kind of kinderen komen zelf wat uitzoeken en dat is ook nog steeds het leukste als kinderen met hun gespaarde geld komen om bv een Schleich paardje uit te zoeken en dan een half uur voor de kast staan om te wikken en te wegen welke het moet worden en dan met een portemonnee vol kleingeld alles uittellen en dan trots de winkel uit lopen met wat ze zelf hebben gekocht dat geeft veel voldoening.

De afgelopen jaren was niet moeilijk om de winkel open te houden i.vm. de crisis. Al ging de omzet wel omlaag maar als je beetje relaxed blijft en achter je product blijft staan dan overleef je wel.

SchleichWat is het toekomstbeeld van de winkel?
Ik heb niet echt dromen , daar ben ik echt te nuchter voor. Ik geniet elke dag met wat ik doe en dat probeer ik zo relaxed mogelijk te doen. In mijn ogen is het leven dan een stuk makkelijker.  En verder moet je genieten van kleine dingen om je heen en daar het leuke van  inzien.

Waar ik sta over 10 jaar?
Ik denk dat ik dan nog steeds de winkel heb maar misschien wel met een ander assortiment dan  nu, je bent altijd bezig met nieuwe producten te zoeken en andere producten af te stoten maar dat is een proces dat eigenlijk altijd al aan de gang is.

Jan Thele Westerhuis

www.westerhuiskinderwinkel.nl
Westerhuis Kinderwinkel
Slotplantsoen 2
7941 LP Meppel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.