Lifestyle

Onrustige kinderen en de supermaan

Onrustige kinderen en de supermaan

suppermaan

De maan was gisternacht en vandaag op zijn volst sinds jaren!
Het was een mooie heldere avond en hij was goed zichtbaar.
Slapen de kinderen bij jouw thuis ook onrustig?

Onrustige kinderen en de supermaan

Gisteravond kon ik het niet laten, het was een heldere avond. De maan was goed zichtbaar en ben dan ook even buiten gaan kijken. Mooi om te zien, helder en rond schijnt hij op de aarde.
De een beweert dat een maan geen invloed kan hebben, dat zit tussen de oren. De ander voelt het voor zichzelf dat de maan wat doet.

Het is 70 jaar geleden dat de maan zo dichtbij de aarde stond, de supermaan is daarmee heel bijzonder. Als we het over sinterklaas hebben en leuke liedjes dan komt de maan schijnt nu zeker tot zijn recht. Hebben kinderen last van deze super maan? Slapen ze bijvoorbeeld slechter en zijn ze onrustiger.

Deze maan doet wat met emoties en gezondheid, goed op jezelf letten wordt geadviseerd.
Gevoelige kinderen in mijn omgeving hebben zeker last van deze maan. Aldus verschillen ouders die hierover spraken. Ook op onze dagbesteding is te merken dat de mensen drukker zijn dan normaal.

De volle maan kan voor bijzondere momenten zorgen. Als je samen omhoog kijkt en mooie wensen en verhalen vertelt.
Er zijn ouders voor zichzelf, maar ook samen met de kinderen hele mooie maanbrieven aan het schrijven.

Merk jij verschillen aan de kleine – grote in huis:  Slapen ze slechter en zijn ze ook onrustiger? Eerder huilen en moe?
Wat is het grootste verschil wat jij merkt en hoe gaan jullie daarmee om? Geloof je daarbij dan ook dat de maan van invloed is?

Groetjes Claudette

Tagged , , , , , ,

About Claudette Dumas

Zins eind 2015 ben ik eigenaar van relaxed opvoeden, met een leuk team en veel plezier draaien we de blog relaxed opvoeden. Iedereen geeft in geheel eigen expertise tips over opvoeden en advies en begeleiding. Zelf is mijn achtergrond pedagogiek, ik hou mijn voornamelijk bezig met het reilen en zeilen rondom Relaxed opvoeden. Hier naast begeleid ik ouders. Verder ben ik geregeld aanwezig bij kopje relaxed waar moeder samen komen voor een leuke ochtend of avond. Vind het heel belangrijk dat vakkennis bij gehouden word zins 2017 volg ik de studie klinische psychologie.
View all posts by Claudette Dumas →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *