Laatst bedacht ik opeens dat ik vroeger zoveel plezier had in het dorpshuis. Na schooltijd daar lekker kunnen doen wat je wilt. Je kon figuurzagen, van piepschuim dingen maken, schilderen, in zo’n molen verf stoppen met een prachtig schilderij als resultaat. Ik vermaakte mezelf daar goed. Soms ging ik er alleen heen en soms met mijn broertje of een vriendin.
 
Terwijl ik er zoveel goede herinneringen aan heb, bedacht ik me ook dat dit nu niet meer voorkomt voor de kinderen. Tenminste.. niet bij ons in de buurt. Jammer toch wel. Misschien omdat veel kinderen ook meer binnen zijn gaan spelen, maar ik bedacht dat ik vanuit mijn praktijk toch een crea-middag wilde gaan organiseren. En zo gebeurde dat dus deze maand. De eerste crea-middag.
 
 
Er kwamen 4 kinderen van verschillende leeftijden. We hebben eerst kennis gemaakt en toen een warming-up gedaan. Dit deed ik aan de hand van de Mir methode. Hierdoor startten we meteen met een fijn gevoel. Toen gingen we aan de grote tafel zitten. Mijn dochtertje gaf iedereen een koekje op een schoteltje en vroeg welke kleur limonade iedereen wilde. Mijn grote hulp.
 
Mijn dochter had ook de creativiteit van vandaag uitgekozen. We gingen een krachtstok maken, want soms sta je even niet in je kracht. Dit kan zijn omdat je bang bent voor iets, een toets hebt op school, even niet weet wat je het beste kunt doen. Een krachtstok helpt je dan sterker te worden en in je kracht te gaan staan. De kinderen gingen enthousiast met alle verschillende materialen aan de slag en hebben prachtige krachtstokken gemaakt.
 
 
Daarna werd er druk nagepraat en nog even getekend tot de ouders weer kwamen. Wat een cadeau was deze middag. Zoveel plezier dat vanuit de kinderen kwam, zoveel fijne gevoelens. Een kind dat zich helemaal op zijn plekje voelde,maar dat thuis en op school niet had. Een kind dat de krachtstok wel kon gebruiken. Een kind dat wat stiller was. Een actiever kind. Een vrolijk kind. Van alles wat. En alles en iedereen  was welkom. Gewoon zoals ze zijn. Wat hebben we genoten samen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. En zo ontstond de maandelijkse crea-middag bij mij in de kindercoachingspraktijk. 
 
Groetjes Petra 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.