De herfst komt er weer aan, ga je dan ook lekker met je kind naar buiten? De herfst is een mooi jaargetij om naar buiten te gaan. Heerlijke frisse lucht om in te ademen. En met gezonde blosjes op je wangen kom je weer binnen. Samen naar buiten gaan met je kind is erg goed.

  • Kinderen worden geprikkeld door de natuur.
  • Je kind kan zich terugtrekken uit het drukke leven, zoals de schooldruk.
  • Gaat het ineens regenen in het bos, maakt niet uit, je kunt dan in de plassen stampen en het hoort heel erg mooi als de regen langs de bomen op de grond valt.
  • Kinderen hebben in het algemeen een grote liefde voor avontuur, waar kan je beter op avontuur gaan dan buiten.
  • Het heeft fysieke voordelen doordat je veel beweegt.
  • Doordat je in de natuur bent, zal je ook meer respect krijgen voor de natuur.
  • Natuur geeft je kind vrijheid. In de natuur zijn geen verplichtingen, oordelen of richtlijnen.

 

In de natuur spelen is ook erg goed voor je motoriek, het ruimtelijk inzicht en voor de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Je kind ervaart de natuur dan fysiek, zintuiglijk als gevoelsmatig, daardoor leert je kind heel veel.

De natuur biedt je kind een hele grote omgeving die veelzijdig is. Er zijn dieren, je kunt klimmen, je maakt regen mee maar ook sneeuw. Ook kan je klimmen en klauteren. Wat erg mooi is voor je kind is dat de natuur elke dag anders is, en dat je steeds nieuwe dingen ontdekt. Zo biedt de natuur allemaal uitdagingen.  Je kind leert grenzen te verkennen in de natuur en leert ook wat je beperkingen zijn. Dat is goed voor zijn eigen ontwikkeling.

Dus ik zou zeggen, laarzen aan jas aan en lekker naar buiten de natuur in! Herfst wat ben je mooi!

 

Groetjes Kindercoach Renée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *