Bloggers, Karin van Duuren

Heb je ook last van een najaars-dip? Opruimen helpt!

Heb je ook last van een najaars-dip? Opruimen helpt!

Veel mensen hebben daar last van: je hebt lang uitgekeken naar de zomervakantie en nu is het allemaal weer voorbij. De bladeren vallen en als het even tegenzit, regent het ook nog eens pijpenstelen. Daar word je natuurlijk niet vrolijk van!

Maar daar kun je iets aan doen, namelijk zorgen dat je het prettig vindt om thuis te komen. Juist als de dagen korter worden en je weer veel meer binnen bent, is het fijn als je in huis je rust kunt vinden en je op je gemak voelt. Je zou er bijvoorbeeld aan kunnen denken een woonkamermuur een mooi kleurtje te geven, bijvoorbeeld een kleur die je aan je vakantie doet denken. Of wat nieuwe kussens op de bank met een lekker warm schapenvachtje. Met een gezellig, warm huis en ’s avonds een kaarsje aan, heeft de herfst toch zo zijn voordelen!

Dat heeft echter geen enkele zin als het huis een rommeltje is en je daar heel onrustig van wordt. Het is gebleken dat een opgeruimd huis rust in je hoofd geeft. Dat lijkt een dooddoener maar ik zie dat bij klanten echt gebeuren. Waar ze eerst nogal wat stress hadden over alle spullen in huis, worden ze naar gelang ze vorderen met het opruimen steeds rustiger en blijer.

Als ze meer gewend raken aan het opruimen en spullen terugleggen op een vaste plek, wordt het een gewoonte en kost het ze veel minder moeite. Bij een klant van mij merkte ik dat de keuken, zonder dat we daar ooit geweest zijn, ook steeds opgeruimder werd. Toen ik haar daarnaar vroeg, zei ze blij: “ja, dat gaat nu eigenlijk vanzelf”.

En dan gaat het niet alleen over opruimen, maar ook om spullen wegdoen. Want tegenwoordig hebben we veel te veel spullen in huis. Vaak zeggen klanten dan: “Ja, maar dat moet ik bewaren, want dan hoef ik het niet meer te kopen als ik het nodig heb”. Dus ze denken eigenlijk kostenbesparend bezig te zijn. Het grappige is dat ik juist bij mensen die verzamelen zie dat ze heel veel dingen dubbel (of 10-dubbel!) hebben, omdat ze geen overzicht hebben. Ze hebben geen idee wat ze nog allemaal in huis hebben.

Als je het lastig vindt om dingen weg te doen, is de 30-dagen challenge wel handig; je begint op de eerste dag met 1 ding weg te doen, op de tweede dag twee dingen et cetera.

Zo raak je langzaam geoefend, en kost het je steeds minder moeite.

 

Weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je ook een opruimcoach in de arm nemen. Check mijn website voor meer informatie: www.opruimcoachkarin.nl of bel 06-53252119 voor een vrijblijvend intakegesprek.

Dit was alweer mijn laatste blog, wil je me toch blijven volgen, like en volg dan mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/opruimcoachkarin/

 

Tagged , , , , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *