Kinderboekenweek

Afgelopen week is de kinderboeken week van start gegaan.  Het thema is griezelen met als thema ‘gruwelijk eng’.  Het is al heel lang geleden ontstaan. Met als doel om kinderen te stimuleren om meer te gaan lezen.  Er word in de week veel aandacht besteed door bibliotheek maar ook door scholen en de kinderopvang. Alles in de kinderboekenweek wordt georganiseerd met het doel om te zorgen dat kinderen meer geïnteresseerd raken, en geïnteresseerd blijven in lezen…

Elk jaar is er een nieuw thema, met een nieuw boek! Ook worden er allemaal activiteiten in die week georganiseerd. Ik vind het echt super leuk dat het allemaal gedaan wordt, en ik heb ook altijd super veel zin in de kinderboeken week. Maar hoe denken jullie er over ? Vinden jullie het ook zo leuk, of denk je van het hoeft niet van mij.

Er word wel heel verschillend over dit thema gedacht.  Is griezelen wel goed voor een kind? Maak je ze dan niet alleen maar bang. Terwijl anderen juist denken dat het wel goed is, omdat het bij de ontwikkeling van het kind hoort. Angst moet je een keer meegemaakt hebben als kind, als je dat nooit ervaren hebt, zal je er op latere leeftijd veel meer problemen mee hebben. En zal je bepaalde angsten veel heftiger ervaren.

Ik zelf denk niet dat de kinderen dit heel erg eng zullen gaan vinden. Ik heb het boek natuurlijk zelf nog niet gelezen. Maar vaak is iets eng in een boekje juist heel wat anders, dat niet eng is. Zelf heb ik een hele tijd een boekje voor gelezen aan kinderen van de dagopvang over een monster in het bos. Achteraf bleek het gewoon hun vriendje de uil te wezen. Ik weet dat ze het een super leuk boekje vinden. En zelf zeggen dan heel mooi! Spoken bestaan niet, want het was gewoon de uil. Het boekje moet ik wekelijks voor lezen aan de kinderen, ze vinden het geweldig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *