Mishandeling bij een baby, een tijd geleden stond dit artikel online. Het betreft een artikel over een moeder die haar baby van 8 maanden heeft mishandeld. Zij komt hiermee weg met een lichte geldboete en twee jaar voorwaardelijk.
Dit betekend dat dit kleine meisje, die behoorlijk gehavend was door een keukenlepel.
Haar gezichtje zat onder de blauwe plekken en bloeduitstortingen.

De reden waarom zij deze lage straf kreeg was omdat de rechter het oppervlakkige verwondingen vond die snel zouden overgaan en waarvan het babytje geen hinder zou ondervinden. Wat vinden wij daar nou van? 

Allereerst vinden wij het heel onwerkelijk dat je dit überhaupt een kind kan aandoen.
Niemand is perfect, dat weet iedereen. Maar wat je hier ziet is pure mishandeling. Waarom? Daar zullen we nooit achter komen, maar het feit blijft dat een kind hier nooit om vraagt.

De beweringen die de rechter deed kloppen vast. De baby is nog zo klein dat die er zich nooit iets van zal herinneren.
Maar vergeten we hierbij niet dat ze nog maar 8 maanden is. Wat als deze mama in al die kinderjaren nog eens uithaalt? Wat doet dat met het kind…
Wat is toelaatbaar en wanneer wordt het gevaarlijk. Lastige vraagstukken zijn het. Waar trek je die grens?

We hebben te weinig informatie om hier een oordeel over te kunnen maken. Dit doen we dus verder ook niet. Wel hebben wij zo onze bedenkingen.
Wij hopen vooral van harte dat deze mama haar lesje wel geleerd heeft en het kind nu alle liefde en geluk zal schenken haar verdere leventje.

Wij willen jullie vooral meegeven.. Mocht je ooit zo een machteloos gevoel krijgen dat je jezelf niet meer in de hand lijkt te hebben, het wordt je teveel… Ga naar buiten!
Neem even afstand van de situatie een aantal minuten. Haal adem en ga er met nieuwe energie in. Heb je het gevoel dat je dit vaker overkomt? Overweeg dan om professionele hulp in te schakelen. Hulp vragen maakt je sterker!

Voor iedereen die het artikel wil lezen plaats ik hier de link.
https://www.ad.nl/bizar/jonge-moeder-mishandelt-baby-maar-hoeft-niet-de-cel-in~adac2d22/

 

One Reply to “Mishandeling van kinderen, weinig straf.”

  1. Ik vind het onwerkelijk.
    Dat moeders of vaders zich soms machteloos voelen begrijp ik wel, het is niet altijd een prachtige wolk maar lichamelijk geweld is nooit de oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.