Boek recensie ‘’Je krijgt er zoveel voor terug’’.

Esther Leijten-Kupers schreef het boek ‘’Je krijgt er zoveel voor terug’’. Het is een verhalenbundel met korte verhalen over het opvoeden van en leven met twee puberdochters. Het boek bestaan uit zo’n 160 pagina’s en 46 op zichzelf staande verhalen. Ieder hoofdstuk begint met een quote die bij 1 van de twee dochters vandaan komt, en ook de soms voorkomende twee nichtjes.

Interview met Esther Leijten- Kupers

De verhalen gaan over situaties die voor alle moeders vast wel herkenbaar zijn. De typische dagelijkse beslommeringen, het 10.000 keer moeten vragen of die kinderen nou dan toch eindelijk hun was op tijd in de wasmand willen doen en hun schoenen en schooltas netjes weg willen zetten bij thuiskomst.

Maar ook de mooie en dankbare momenten. Het moment waarop je dochter jou bijvoorbeeld staat te troosten terwijl je kotsend boven de wc-pot hangt. Je krijgt er zoveel voor terug jongens.

Het boek is op een fijne manier geschreven. Vanuit een humoristische hoek wordt er geschreven over de meest uiteenlopende situaties, waarvan sommigen toch best heel moeilijk en pijnlijk kunnen zijn. Zoeken naar kleine gelukjes en relativeren zijn sleutelwoorden.

Voor iedereen die zich wel eens een slechte moeder voelt, loslaten moeilijk vind, of lichtpuntjes zoekt in de soms o zo moeilijk situaties raad ik dit boek zeker aan. Je bent niet alleen. Het ouderschap is mooi en in the end, krijg je er zoveel voor terug.

Boek recensie ‘’Je krijgt er zoveel voor terug’’.

Esther haar boek is te bestellen via;

Bol.com

en

Boekscout.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *