Worden jullie al gillend gek? 
Het is wat, die Corona gekte! Uit voorzorg zijn alle scholen gesloten, zo ook bij ons. Een berg huiswerk waar je U tegen zegt. Hoe pakken we dit aan? Hoe zorgen we ervoor dat het leuk blijft in huis en we elkaar niet in de haren vliegen?!

Laten we dit verhaal beginnen met dat ik als ouder ontzettend veel respect heb voor alle juffen & meesters! 
Ik heb er 3 thuis met huiswerk, de oudste zit in groep 7, dan groep 5 en groep 2. Wij vinden het allemaal erg prettig dat school veel dingen voor de kinderen probeert te regelen. Weektaken, ook gymlessen die online gegeven worden, theaterlessen, handarbeid. Het kan allemaal en dat vind ik wel super super tof! Ook de kinderen gaan hier best goed op en vinden het wel prettig wat om handen te hebben. 

Hoe pakken we dit aan?
We slapen een mini beetje uit, want hey, we zijn wel vrij hé! 
Dan ontbijten we, kleden we ons aan en gaan gezamenlijk aan de grote tafel zitten die ingericht is als school & kantoor! 
Want deze mama moet gewoon thuiswerken van de baas. 
Dus allemaal aan tafel, iedereen heeft zijn eigen planning en we helpen elkaar waar nodig. We merken al snel dat we allemaal snel overprikkeld raken. Het getik van de pen van de 1, het rammen op een toetsenbord van de ander, het minimeisje dat OOK aandacht wil maar niet zoveel schooltaken heeft en dan de hulp bij rekenen voor de groten. Man oh man! Ik vind na deze periode dat we als ouder wel een Pabo diploma verdienen. 

Gaat het weleens mis?
Wij merkten al gauw dat geen dag hetzelfde is. 
Ook qua schoolwerk is de inhoud de ene dag heel pittig en de andere dag vliegen ze er doorheen. Onze middelste dame heeft een behoorlijk eigen willetje. Daar moeten we zo nu en dan mega aan trekken om die erbij te houden. Maar zo trots we dan allemaal zijn als het weer gelukt is! Complimentjes, high fives en wat lekkers na afloop! 

Balansen (en jezelf niet verliezen) 
Nu we 24/7 de kinderen over de vloer hebben proberen we het allemaal leuk te houden. Binnen spelletjes, samen koken, in de tuin klusjes doen, lekker creatief bezig zijn. Pinterest en Instagram staan vol met online dingen die je kan volgen met en voor de kinderen.

Wees lief! 
Wees ook voor jezelf een beetje lief. Gun ze dat uurtje tablet time zodat jij even kan adem halen. Of ga lekker lui met popcorn op de bank een Disney film kijken om te relaxen. Ga als je partner thuis is even een kwartiertje voor jezelf een rondje lopen. Gewoon om even adem te halen. Ben je alleen dan wordt dit moeilijker. Spreek dan met de kinderen een plekje in huis af, voor iedereen een eigen plekje. Waar je elke dag even allemaal 15 minuten naar toe gaat en dan ook absoluut niet gestoord mag worden.

Ennu… dat huishouden. Doe het samen, met een liedje, of even ietsje minder. Waar het om draait is dat iedereen lief en leuk blijft, we moeten met elkaar nog een hele poos! Dus gun je zelf en anderen iets, wees af en toe iets minder streng, er is niks mis met rust creëren in deze gekke periode! 

En jullie? 
Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie dit aanpakken? Hoe houden jullie de kinderen bezig? En het huishouden? Lukt het met het huiswerk allemaal? Laat je reactie  hieronder achter! 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.