Vroeger was het beter.
Je werkt als zelfstandige buitenshuis of voor een leuk bedrijf en je hebt fijne collega’s. Je werk kun je op je werkplek laten liggen en je aandacht kun je mooi verdelen tussen thuis en je werk.

En toen kwam COVID19 en werd alles anders.
Schrik, angst, onbestemde gevoelens. Fijn om niet meer te hoeven reizen, ellenlange (saaie) vergaderingen werden online meetings, fijn in de omgeving naar buiten kunnen en daar van genieten. Er veranderde veel!

Een werkplek in huis organiseren.
In de huiskamer, op zolder, in de kinderkamer…..
Het was er gewoonweg niet op berekend om één of meerdere mensen thuis te laten werken en wonen. En ach… voor even kon het wel.

Maar wat als de situatie (voorlopig) niet gaat veranderen?
Hoe is dat voor jou? Voor je partner? Je kinderen?  Heb je daar al met elkaar over gesproken? Waar loop je tegenaan? Welke mogelijkheden zie je zelf?

Een hoop vragen en onzekerheden die de verhoudingen behoorlijk overhoop kunnen gooien. Met onoverzichtelijke consequenties.

Welke betekenis kan jouw werkgever in de situatie hebben.
Je kunt altijd met je werkgever overleggen of hij kan bijdragen in het organiseren van een goed werkklimaat als je je eigen situatie niet kunt veranderen.

Als je hulp nodig hebt om een fijne situatie te creëren voor allen en het lukt je niet zelf, is het verstandig om eens te bespreken of een (opruim)coach, Professional Organizer een plan met jou kan opstellen. Zelf doe ik dat in de regio Utrecht / Zuid Holland. Wij zijn creatief in het bedenken van oplossingen. Of kunnen praktisch ondersteunen. En vaak is ons netwerk groot om je met de juiste mensen in contact te brengen.

Heeft thuiswerken vooral mentale gevolgen, kun je altijd vragen om ondersteuning door een psycholoog. Dit kun je regelen via je huisarts.
en wacht hier vooral niet mee tot de situatie uit de hand loopt. Op fysiek vlak kun je hulp inroepen van een fysiotherapeut. Zodat je goed voor jezelf kunt zorgen en regelmatig fijn kunt bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.