Corona een vloek of een zegen?
In hoeverre is het voor kinderen van invloed dat er een wereldwijde pandemie gaande is? Zo onwerelds als ik zelf als kind was. En de maatschappij ons kinderen er vooral ook niet mee belaste.  Ik werd als kind niet betrokken bij grote mensen zaken. Het wilde niet zeggen dat je niet aanvoelde dat er wel “dingen” speelden.Is deze bijzondere tijd een voordeel of een nadeel?
Daar kun je een document van maken hoe jullie het binnen het gezin ervaren. Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? Wat kost het jullie als gezin, zowel materieel als immaterieel? Wat levert het jullie op? Waar loop je praktisch tegenaan? En droom je net als ik ook elke nacht over heerlijke zonnige vakanties? Waar verlang je naar?
Het nut van zo’n onbevooroordeeld onderzoek is dat je ontdekkingen kunt doen waar je normaal aan voorbijgaat.

Wat kun je je kinderen meegeven?
Door er op een open manier naar te kijken kun je elkaar ondersteunen, bemoedigen en plezier beleven aan wat wel is. Wat nu niet kan en als gemis ervaren wordt, is bespreekbaar en dat helpt al om er mee om te kunnen gaan. Het is heerlijk om te fantaseren over datgene waar je naar verlangt en dat uit te spreken. Met elkaar daar een belevenis van maken.

Wat geven kinderen jou terug?
Kinderen zijn van nature zeer sterk in het aanpassen van gedrag. Dat blijkt ook vaak uit hoe zij later beschrijven hoe ze door een nare of verdrietige periode zijn gekomen. Want als en één ding is wat Corona van ons vraagt is dat aanpassing. Er zijn activiteiten of ouderwets gezegd hobby’s waar nu tijd en ruimte voor is om de “leegte” op een leuke manier mee te vullen. Tekenen, puzzelen, Lego, fotograferen, natuur ontdekken, enz. Kun je op jezelf of met elkaar van genieten.

“ Ik wens eenieder zijn gelijk toe in goede gezondheid.

Ik weet het niet, jij weet het niet en de regering weet het ook niet.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Opdat we later op een bijzondere tijd kunnen terugkijken”

– Ella –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *