Het zijn net kinderen…..
Afgelopen tijd was het in het nieuws. In deze bijzondere tijd waar we veel meer thuis zijn, zijn er veel meer honden aangeschaft. Zowel pups als honden uit het asiel hebben een nieuw thuis gevonden.

Het houden van honden in een gezin met kinderen.
Hoe ervaren jullie elkaar als gezin? In welke opvoedfase zitten jullie? Wie wil er graag een huisdier? En is degene waar de zorg het meest op neer komt ook enthousiast?

Voordat je met elkaar een huisdier aanschaft is het handig om jezelf veel vragen te stellen. En daar met elkaar over te praten. Naar elkaar te luisteren en elkaar vooral te verstaan.

Zelf hebben wij nu drie honden. We hebben altijd, met een tussenpozen van 7 jaar, honden gehad. Al voordat onze kinderen geboren waren. Beiden waren we op verschillende manieren ook thuis al met honden opgegroeid. En onze eerste twee Duitse herders hebben verkregen via een ruil met een kalf. Het is bijna nooit een bespreekpunt geweest in ons gezin. Na de tussentijd waren we allen weer toe aan een nieuwe metgezel.

Tijd, ruimte en wenselijkheid
In de tijd dat beiden ouders (buiten de deur) werken, kinderen naast school veel activiteiten hebben is thuis een punt van elkaar ontmoeten. Een hond kan daar een fijne metgezel zijn voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Echter alleen als dat door iedereen ook zo ervaren wordt.

Kinderen zijn super in het signaleren van dubbele boodschappen van medegezinsleden. En zij betrekken dat dan ook weer op zichzelf. Zo ook is dat met honden. Zij betrekken het niet o zichzelf , maar zetten onduidelijke signalen wel om in gedrag.

Honden in alle soorten en maten
Kijk maar op internet, Marktplaats of in een hondenboek. Als de keuze voor een hond gemaakt is, komt zeker om de hoek kijken welke hond is geschikt voor jullie als gezin. Een goede keuze is medebepalend voor het succes van een fijne beleving met elkaar.

Kijk naar grootte, eigenschappen, levensverwachting, sociaal gedrag, karakter, erfelijke aandoeningen en ras-gebonden problemen. Ga zeker een puppy training volgen! En daarna is er nog plenty aan leermogelijkheden voor de baasjes met hun hond. 

Een goed aangepaste hond is een onvergetelijke ervaring van verdieping in het gezinsleven “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *