Waarom is lezen zo goed voor je baby?

Veel ouders denken, dat het geen nut heeft om voor te lezen aan je baby.

Maar uw baby kan al veel meer dan je denkt. Je baby kan al luisteren, kijken en voelen. Je baby vindt het super leuk om samen een boekje te lezen.


Luisteren: al vanaf de aller eerste dag hoort je baby jouw stem. Als je zingt, of als je praat. Zo leert het kind nieuwe dingen. Door te praten met je baby stimuleert hij al zijn taalontwikkeling.

Kijken: uw baby ontdekt de wereld door te kijken, zo ontdekt hij allemaal nieuwe dingen die hij nog nooit gezien heeft en dat is heel interessant. Door dat je een boekje pakt en het boekje aan je baby laat zien zal hij er naar gaan kijken. Hij ziet nieuwe dingen, het maakt hem leergierig.

Voelen: baby’s pakken alles vast, ze willen alles voelen. Zo ontdekken ze dingen. Voor baby’s zijn er hele leuke boekjes van stof waar ze naar kunnen kijken. Maar ze voelen ook aan het boekje, baby’s voelen het verschil tussen warm en koud maar ook tussen hard en zacht. Ze zijn dan bezig met hun zintuiglijke ontwikkeling. Goed ontwikkelde zintuigen zijn van belang om je motorisch te ontwikkelen.

Het is dus erg goed om een boekje te lezen samen met je baby, je baby leert dan al heel veel dingen! Lekker samen op de grond of op de bank kijken naar een boekje. Geniet van het moment dat jullie samen lezen.

 

Groetjes Kindercoach Renée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *