Streken…

Ik vertelde er al wat over in mijn voorstel blog. Op het moment zelf van zo een streek vind ik het nog wel eens lastig er mee om te gaan. Vaak word ik eerst heel boos. Stop daar mee, ik vind het niet leuk wat je nu doet, dat kan niet hoor en nog wel veel meer van dat soort uitspraken.

Maar als ik ze dan later vertel aan mijn man dan moet ik vaak lachen en denk dan al snel bij mijzelf; ben ik niet te boos geweest? Wat gebeurde er nu eigenlijk echt allemaal?

Neem nou die streek dat ze elkaar met kleren en al onder douche hadden gezet. Ik zat op de wc en kon er niet a la minuut van af (tja ook ik moet wel eens 😉  ) en ik hoorde Caithlynn en Milano al giechelen in de gang. Elkaar aanmoedigen om naar boven te gaan en ja hoor… daar gingen de eerste stappen op de trap. Ik de wc deur open en zeggen dat ik dat niet wil hebben. Ze mogen niet alleen naar boven. Boos zeggen dat ze nu naar beneden moeten komen. Nou je raad het vast… nog meer gegiechel en tegen elkaar maar zeggen toe maar ga maar naar boven! En ik voelde mij met de minuut kwader worden. Maar kon even niks beginnen. Ik probeerde al te bedenken wat er kon gebeuren, ja niet zo veel eigenlijk behalve van de trap afvallen. Maar dat hebben wij hen proberen bij te brengen, om rustig op de trap te doen en geen fratsen vlak bij de trap. Maar op vertrouwen dat ze dat goed weten. En met het moment dat ik bijna van de wc afkom hoor ik de kraan aan gaan… NEEEEE!!!! was mijn eerste gedachte. Zodra het kon stormde ik naar boven. 2 giechelende kindjes in de douche hoek, kleddernat. Oh nee he…. dat kon ik nu toch echt niet gebruiken, mijn energie voor vandaag is eigenlijk op. Na ja, dan maar doucen. Allebei apart gezet, boos geworden, gezegd dat dat nooit meer mag! Dat doen papa en mama toch ook niet?! Met kleren en al onder de douche?! Ben je nou helemaal gek geworden!!

Zodra Caithlynn en Milano elkaar maar aan keken begonnen ze weer te giechelen zoals kinderen dat heerlijk kunnen. Zo samenzweerderig met een plezierig toon er in. Ik kan daar van genieten, echt! Maar op dat moment even niet. Eenmaal gedoucht beneden met Caithlynn en Milano tegelijk gepraat. De ergste boosheid bij mij was gelukkig gezakt. Ik zei hen dat ik best boos was geweest, maar dat ik dat zelf niet zo leuk vond. Dat ik dat graag anders had willen zien van mijzelf en dat ik in vervolg het anders probeer te doen. Vervolgens hen gezegd dat het best wel leuk was zo even onder de douche he?! Maar dat ik het niet handig vond dat ze hun kleren nog aan hadden en dat ik ook niet wil dat ze het weer doen. Tot nu toe hebben ze het nog niet weer gedaan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.