Waar word jij gelukkig van?

De maand december is voor vele een onrustige maand. Er staan een hoop afspraken in de kalender en er wordt nogal wat van ons gevraagd. Het brengt onrust met zich mee bij de kinderen en bij jezelf. Je zou er lusteloos van worden, en die druk voelt onaangenaam aan. Herken jij dit gevoel?

Nu we in januari zijn aanbeland, een maand waar ‘opeens’ een stilte heerst, waar je (bijna) niet meer aan gewend bent, heb je ineens meer ruimte. Het voelt zelfs ongemakkelijk, maar nu we toch de ruimte hebben, kunnen we even tijd nemen voor introspectie.

Terug kijken op vorig jaar en zien wat er allemaal is gelukt, helpt om bewuste keuzes te maken. Vraag jezelf af: ‘Wat heeft mij een goed gevoel gegeven en waar zou ik meer van willen? Wat voelt zwaar en vervelend, wat zou ik overboord willen gooien?’ En: ‘waar wil ik afstand van nemen?’ 

Deze vragen ging ik bij mezelf na en ik kwam tot de conclusie dat er veel was gebeurd, waar ik dankbaar voor ben. De gezonde en gelukkige relatie die ik met mijn kinderen en partner heb. De ouders die ik het afgelopen jaar heb kunnen helpen met de methode van PresentChild®. Dáár word ik gelukkig van. Mensen helpen en ervoor zorgen dat zij een liefdevolle verbinding met zichzelf én hun kind ervaren.

Het zoontje dat de strijd kon beëindigen met moeder, nadat zij de strijd is aangegaan met wat er bij haar van binnen speelt. De dochter die het klagen en zeuren over school kon staken, nadat haar moeder het vertrouwen had om haar leerschool te doorlopen. De zoon die bereikbaar werd voor vader, nadat zijn vader leerde te luisteren naar wat hem dwars zat.

Stuk voor stuk hele waardevolle vertalingstrajecten, die veel positieve impact hadden op het kind, de betreffende ouder, en zelfs het hele gezin. Een vertaling van de taal, die kinderen ‘van nature’ spreken, zorgt ervoor dat jij steviger in je schoenen kan staan. De bewustwording, die dat met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je betere keuzes kan maken. Ook ervaar je meer zelfvertrouwen, innerlijke rust en ontspanning. Daarnaast krijg je handvatten hoe om te gaan met het gedrag van jouw kind. Het zorgt ervoor dat je kennis over jezelf iedere dag verdiept en dat je zelfs met een andere blik naar je partner kan kijken.

Dit leerproces is een proces die zich alsmaar verder ontwikkelt. Nieuwe wensen en verlangens blijven zich aandienen. Ik ben verre van perfect, en dat streef ik ook niet (meer) na, daar word ik niet gelukkiger van. Dat gooi ik overboord. Mijn kennis en ervaring delen, met andere ouders en professionals die met kinderen werken, dáár word ik gelukkig van.

Door terug te kijken op het voorgaande jaar, realiseerde ik mij onverwachts, dat ik mijn lang gekoesterde wens heb weten te realiseren. In 2019 is het mij gelukt om andere ouders te helpen hun kind zélf te begeleiden naar geluk. Het maakt mij blij als ouders de verbinding met het kind zelf kunnen versterken, zodat zij elkaar weer echt zien en horen. Dit gaat voorbij opvoeden! Het gaat over een oplossing naar de kern. Dat ik daar andere ouders bij kan helpen, zonder het kind te belasten, geeft mij een vervuld gevoel, dát geeft mij een geluksgevoel.

Dat brengt me naar wat ik graag wil delen met jou. Stel dat ik je nu meeneem terug in de tijd. Jullie zijn net in verwachting van jullie kind. Waar droomde jij van? In hoeverre heb je dit nu gerealiseerd, wat voelt er heel goed? Waar zou je vanaf willen en overboord willen gooien? Sta even stil bij de volgende vragen. Kun jij volop genieten van de relatie met je kinderen? Of zijn er regelmatig zorgen en problemen die het ouderschap zwaar maken? Welk gedrag, houding of emoties van je kind zou jij liever kwijt dan rijk zijn? Stel je voor dat je kunt kijken voorbij dit gedrag, voorbij de (heftige) emoties, klachten, zorgen en problemen die je kind met zich meebrengt? 

Als je een beetje op mij lijkt, wil jij dat jouw kind blij en gelukkig is, toch? Dat zij zichzelf durven zijn bij jou, met ALLES wat er speelt. Daar help ik graag een handje mee. Aangezien dromen alleen niet het verschil maken, heb ik bedacht om te delen wat mij heeft geholpen. Alle kennis én ervaring heb ik gebundeld in een E-book van meer dan 90 blz. Mijn besluit om zoveel mogelijk ouders te helpen een gezonde en gelukkige relatie te laten ervaren, deel ik het beste wat ik jou kan geven. Ik gun jullie Groot Geluk in 2020.

Vanaf nu kun jij hét E-book ‘De liefdevolle ouder’ GRATIS downloaden van de website www.grootgelukkindercoaching.nl.

Het E-book bevat meer dan 90 blz. praktische tips en handvatten op de meest simpele en leuke manier. Daarin staat wat jij moet weten over communiceren met je kind, de emoties versus gevoelens en hoe je daar het beste op kunt reageren, wat je kunt doen om het zelfvertrouwen, de behulpzaamheid en de motivatie te vergroten van je kind en nog heel veel meer. Kortom een cadeau waar jij zélf bepaalt wat je eruit haalt en wat past binnen jullie situatie.

Ken jij andere ouders voor wie dit helpend zou kunnen zijn? Like, deel of tagg gerust deze blog of raadt hen aan eens een kijkje te nemen op de website. Ze én hun kinderen zullen je dankbaar zijn dat je hen ermee helpt. Heb je zelf vragen, waar je met mij over zou willen brainstormen, neem gerust (vrijblijvend) contact met me op.  

Ik wens je een gezond, plezierig en gelukkig nieuw jaar met al je dierbaren.

Liefs Lisa Groot
Kindertolk® en coach van Groot Geluk Kindercoaching.
De kindercoach die de ouder helpt om zélf het kind te begeleiden naar geluk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *