Van batterij veranderen

De eerste Blogs heb ik ingevuld met de toeloop en de bevalling van onze kleindochter Silve. Ons vierde kleinkind en haar grote zus van twee jaar.

Onze oudste kleinkinderen twee jongens van onze oudste dochter zijn inmiddels 9 en bijna 5 jaar.

En echte Lego freaks. Gestimuleerd door de boekjes die Lego prachtig in beeld brengt met allerlei thema’s was dit eerst wat steeds de wens was.

Iets op de batterij brengen
Buiten het plezier dat de oudste aan Lego beleefde, was er een onstilbare honger naar steeds meer en nieuwe pakketten. Dat vond ik best zorgelijk. Gelukkig zijn de ouders verstandige mensen en werd er een spaarsysteem bedacht. Zo kon hij voor zijn “honger” sparen. En op rommelmarkten en braderie werd ook veel bij elkaar verzameld. Daar hebben ze ook een inspiratie boek gevonden met allerlei zelf te ontwerpen modellen.

Achter de batterij liggen
Dat was het begin van een grote verandering. Hij ging met zijn fantasie aan de gang en bouwde eigen constructies. Zijn kleine broertje gaat daar op zijn eigen niveau in mee en bouwt ook al zijn eigen constructies ( met hulp). Soms mechanisch ondersteunt, maar meestal uit te breiden fantasieprojecten.

Iemand behoorlijk op de batterij brengen
Deze Blog wilde ik het eigenlijk over batterijen hebben, het op voorraad houden, gebruiken en op juiste wijze opruimen. Onze kleinzoons hebben weinig speelgoed met batterijen en de vaak gepaard gaande geluiden die die apparaten er mee voortbrengen. Dat is ook wel logisch, want ze wonen in een tiny house met z’n vieren. En de behoefte is niet ontwikkeld. Daar heb je als ouder sturend veel invloed op. Zeker bij jonge kinderen.

Tips voor batterijgebruik

  • Wees bewust bij aanschaf van wat, waarom en de hoeveelheid apparaten en speelgoed je in huis wilt hebben.
  • Gebruik oplaadbare batterijen, waar mogelijk
  • Zoek een vaste plek om voorraad, oplader en lege batterijen te bewaren
  • Lever lege batterijen in bij de supermarkt of bouwmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.