Grenzeloze generatie?

Je kind als spiegel.

In mijn praktijk krijg ik veel hulpvragen over grenzeloosheid, het niet kunnen reguleren van emoties en drukke kinderen. Regelmatig is dit een directe spiegel van hoe het gezin leeft en ouders de ballen hoog houden. De onrust en en het levenstempo van ouders wordt gespiegeld door het kind. Vanuit rust kunnen we immers beter regie voeren als ouder, consequenter zijn en milder reageren op situaties. We moeten al zoveel in deze tijd en als je dan daarnaast dan ook nog een volle week hebt waar weinig adempauze is, tja dan sta je altijd op aan. Waar zit de uit-knop dan?

De uitknop is niet zo ingewikkeld als we denken. Als we aan-wezig zijn is de uitknop gevonden. Alle wijsheid en kennis zit al in ons lijf, we moeten er allleen contact mee maken. Dit doe je door vaker rust te nemen en te stoppen met gejaagd leven. Maak keuzes en stel prioriteiten, skip dingen en zorg voor pauzes in jullie week. Kinderen die op drie verschillende clubjes zitten is in mijn optiek waanzin. Je rent van hot naar her, zonder ergens echt aanwezig te zijn.

Grenzen (er)kennen.

Als mens in dit tijdperk is het kennen van je grenzen enorm belangrijk. In de veelheid van keuzes, mogelijkheden en met de snelheid waarin we nu leven ga je zo kopje onder. Je kunt niet alles, je hoeft niet alles te doen en je was al perfect toen je geboren werd. Nee durven zeggen en over de “fear of missing out” heen stappen is gewoon nodig. Als jij dit leert, leren je kinderen dit weer van jou en is je hulpvraag opgelost.

Als we iets aan onze kinderen willen veranderen, hebben we te kijken of we niet beter iets aan onszelf kunnen veranderen ~ Carl Jung

Breathe in and out.

Leer rustig en bewust te ademen! Onze ademhaling is onze beste vriend. Neem af en toe een moment om te kijken hoe je ademhaling is. Als we druk zijn is hij dikwijls kort en hoog? Adem daarom bewust 10 a 20 keer heel rustig in tot onder in je buik en heel rustig weer uit.

Ons brein kun je vergelijken met een IPad, er staan heel veel tabbladen op de achtergrond open. Door die bewuste ademhaling en een moment van rust in aanwezigheid kun je ze sluiten, zo vragen ze op de achtergrond geen batterij meer.

Tips om contact te maken met je levenskracht.

  • Neem een paar keer per dag een moment om bewust te ademen
  • Begin en eindig je dag met aandacht (bv met de Meditation moments app)
  • Werk aan je mindset

Vind jij herkenning in wat ik beschrijf en verlang jij ook naar een rustiger en lichter leven? Je bent van harte welkom, ik help je graag met het ervaren en ontdekken.

Lieve groet Elliëtte

Boekentip: het geheim van Levenskracht, Rajshree Patel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *