Je hoort het wel vaker… oh wat mooi roze! Een echt meiden kleur! Of juist oh wat mooi blauw! Echt een mooie jongenskleur! Of wat leuk dat je op voetbal gaat is ook wel een echte jongenssport he?! En zo kan ik (en jij vast ook) er nog wel ik weet niet hoeveel bedenken…


Sinds ik kinderen heb hoor ik dit steeds vaker. En ik vind het wel grappig. Ronald en ik sparren er wel eens over… Wat als Caithlynn op voetbal, rugby of een andere ‘jongenssport’ wil? Of Milano op ballet, turnen, paardrijden of een andere ‘meidensport’ wil?

Wij komen tot de conclusie dat wij de kinderen gelukkig en blij willen zien, en als dat betekent dat 1 van hen dat word van zo een soort sport dan is dat maar zo.

Gelukkig zijn Ronald en ik allebei ruimdenkend. Net zoals laatst, Milano wilde geen korte broek met shirt aan, prima! Maar wat wil je dan aan want je kan niet de hele dag zo blijven rond lopen…Nou dat was een jurk. Helemaal goed jongen, als jij dat wilt… dus ik een jurk bij Caithlynn uit de kast getrokken en bij hem dat aan gedaan. En wat een glunderend koppie dat hij had! Hij liep er mee rond te zwaaien en te dansen… zo mooi gezicht! Caithlynn wilde nagellak open daar door Milano ook. Ik vind het allemaal prima en doe dat ook. Caithlynn wil voor haar verjaardag boetbalschoenen vragen, maar ook een prinsessen jurk. Ik vind het heerlijk om te zien hoe puur de kinderen zijn. Die denken niet na of het een jongen of een meisjes ding is.

Want wat is nu eigenlijk een jongens en/of een meisjes iets? Hoe is dat eigenlijk ontstaan?

Want vroeger… ja daar komt ‘ie dan… Echt heel vroeger, liepen zowel mannen als vrouwen in rokken bijvoorbeeld. Maar hoe kijken jullie er eigenlijk tegen aan? En in hoeverre gaan jullie mee met dit soort dingen van je kind(eren)? Maar ook met wat de maatschappij vind?

Tot snel! Lieve groet,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *