Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs

Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs. Dit is het boekreview van Carmen, een 9-jarig meisje met kunst en uitvindersambities (oh ja, en misschien ook wel boekenschrijver). Wij mochten het prachtige interessante ingenieurs boek van Roza Rozeurs lezen en uitproberen. Dit boek is op het eerste gezicht een anders dan anders boek wat er leuk uitziet. Na het beginnen met lezen klinkt het wel een beetje moeilijk. Een beetje meelezen en uitleggen van papa en mama is wel nodig want, het bleek dat dit boek niet gaat om proefjes doen en knutselen. Het is echt een boek voor kinderen die al interesse hebben in ontwerpen en uitvinden.

Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs                                                   Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs

Carmen heeft naar eigen inzicht gekozen voor wat opdrachten uit dit boek waarbij ze creatief aan het denken moest en opdrachten deed waarbij ze leerde over hoe een ingenieur werkt. Ze is na de opdrachten zelf ook nog meer ingenieursschatten gaan verzamelen en raakte geïnspireerd door alle ideeën voor materialen. Ze heeft geleerd over verschillende soorten ingenieurs en welk type haar wel en niet aanspreekt.

Carmen ontwierp een eekhoorn-proof vogelhuisje voor vogelzaad bij de Super Eekhoornuitdaging, een appeltaart machine en twee oplossingen om met je handen vol met je elleboog toch een deurklink open te kunnen maken. Al denkende kwamen er overal steeds meer details en oplossingen bij. Zo leuk om haar zo enthousiast te zien tekenen en nadenken over materiaaleigenschappen en vormen.

Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs             Review Roza Rozeurs Grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs

Dit is geen beginnersboek voor kinderen die een beetje kunnen knutselen. Het is echt een boek voor al wat technisch creatievere kinderen die al bezig zijn met oplossingen bedenken, al wat inzicht hebben en creatief denken. Roza Rozeurs boek is een uitdagend boek wat de lezer probeert uit te leggen hoe het proces van problemen zien, oplossingen bedenken en ideeën omzetten in een echt “ding” verloopt en hoe je dit kan aanpakken en verbeteren. Dit boek zet je hersens (en je handen) echt aan het werk en daagt uit tot doorzetten en nog creatiever denken. De lezer leert via de teksten veel over hoe echte uitvinders werken, dat er tegenslag en mislukkingen zijn en dat je voor een goed idee toch echt wel wat moet doen.

Voor onze technische dochter is dit echt een superboek. Ze heeft van de opdrachten die ze gedaan heeft veel geleerd. Omdat het opdrachten zijn waar je echt een tijdje over na moet denken of het later weer oppakt zal ze er de komende tijd nog mee zoet zijn. Het is een erg mooi boek om samen met een ouder/verzorger in te werken en te lezen. Voor zelfstandig werken kunnen sommige opdrachten wel wat lastig zijn en is meedenken en meelezen nodig.

Heb jij ook een kleine ingenieur in huis en wil je dit boek bestellen? Dat kan via onderstaande link.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.