Recensie: Woezel & Pip – Verstoppertje Spelen

Verstoppertje spelen is sinds jaar en dag een populair spelletje bij kinderen. Voor ouders met een kleine spruit is Woezel & Pip – Verstoppertje Spelen dan ook een heerlijke activiteit om samen te ondernemen.

In de doos zitten een plastic hondje – Woezel – een stel kaarten en een eenvoudige handleiding voor de ouders, die dit zoekspel samen met hun kind van 6 maanden en ouder kunnen spelen. In het plastic hondje gaan twee AAA-batterijen.

Meerdere manieren om te spelen

Voor de allerkleinsten tot een jaar wordt geadviseerd om de hond onder een zakdoek te leggen en de dreumes zelf de zakdoek weg te laten trekken om Woezel terug te vinden. Op deze manier leert je baby spelenderwijs dat iets dat verstopt is, ook weer teruggevonden kan worden.

Voor kleintjes vanaf een jaar is het de bedoeling om Woezel ergens te verstoppen, zodat er naar het hondje gezocht moet worden. Eventueel kunnen daarbij de kaartjes met getekende voorwerpen worden ingezet. Daarbij kies je als ouder drie kaartjes en verstop je Woezel bij een voorwerp dat op een van de drie kaartjes staat. Vervolgens mag je dreumes de drie kaartjes bekijken en op speurtocht gaan.

Proef op de som

Dat klinkt best vermakelijk, maar is het dat voor een kleintje ook echt? Wij namen de proef op de som en vroegen een gezin het spel met hun kleintje te testen, die inderdaad enthousiast reageerde. De verpakking was leuk en werd meteen als spel herkend en de figuurtjes van Woezel en Pip werden ook meteen herkend. Wel had het blik met daarin het spel wat kleiner gekund (veel lege ruimte), aldus de ouders: ruimtebesparing is al vlug handig met kinderen in huis. 😊

Ook de tips om het spel op verschillende manieren te spelen met kinderen van verschillende leeftijden viel erg in de smaak; dit maakt dat je het spel langer kunt spelen met je opgroeiende dreumes. Het spel was zowel binnenshuis als in de tuin een succes en de kleine ging in zijn speurtochten zelfs terugpraten naar de sprekende Woezel. Al zou het leuk zijn als het grijze hondje iets vaker iets van zich liet horen, om het zoeken wat meer te stimuleren.

Wel jammer is dat het spel niet door de kleine alleen gespeeld kan worden. Ook raakt een kindje er vrij vlot op uitgekeken: het is een spel dat je slechts kort achtereen kan spelen.

Conclusie

Al met al werd Woezel & Pip – Verstoppertje Spelen goed ontvangen. Het is een gemakkelijk spel dat vlug tevoorschijn is te toveren en vlot gespeeld kan worden. Wel moet je hierbij als ouder altijd meedoen; alleen spelen zit er niet bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.