lampion-451231_1920DE periode komt er weer aan. Ik gok dat menig ouder hier tegenop zal zien.
Natuurlijk is het leuk, de feestdagen, knutselwerken, lekker eten en cadeautjes.
Hartstikke leuk! Maar helaas wordt je in augustus al om je oren gegooid met pepernoten en alles wat daarbij hoort. Kunnen de kinderen met hun lampion stokje zo doorlopen om Sint op te wachten om daarna alle feestjes af te lopen. Drie drukke weken van pieten gym, schoen zetten, spanning en dan eigenlijk is daar de beste man x3 of 4 feestjes die hopelijk de top 3 van ieder zijn verlanglijstje heeft gekocht.

Tegenwoordig zijn de kinderen ‘verwend’. Het speelgoed uit ‘het speelgoedboek’ heeft ‘prijzig’ als maatstaf van het speelgoed. Kinderen horen en zien van elkaar wat de ander krijgt en als ouder met een kleiner budget kan je hier amper tegenop boksen. Ik probeer in deze periode alles thuis zo rustig mogelijk te houden. Thuis opgeruimd, niet teveel poespas aan de muren en op kasten zodat de leefomgeving daar in ieder geval rust uitstraalt. Onze kinderen en ik denk vrijwel alle kinderen hebben hier last van.  Vaak lukt dat nog wel, de drie R’s in acht nemend.

SinterklaasWaar het vaak misgaat is dat na deze hele Sint toestand de basisschool besluit op maandag Sint te vieren en dinsdag meteen de kerstboom in ieder lokaal te zetten. Nee, ze kunnen weinig anders vanwege de korte tijdsduur die ertussen zit maar WOW daar hebben de kinderen last van.
Hoppa, Kerst staat voor de deur! Knutsel hier, liedje zo, een etentje en hup vakantie! Niet om bij te komen maar om nog 4 of 5 feestjes af te lopen omdat het zo gezellig is. Okay, het lijkt nu alsof er niks aan is…. Natuurlijk wel, begrijp me niet verkeerd. Maar wie heeft deze feestdagen zo kort op elkaar bedacht? Hadden al die dagen niet beter uitgestreken kunnen worden over de maanden van het jaar? Kerstboom

Ik zie en ervaar ook gelukkig heel veel fijne dingen in deze periode zoals winterwandelingen, de verwarming aan en lekker warme chocomelk en speculaas eten. Mooie lampjes overal, liedjes zingen en ook wel echt blije fonkelende kinderogen van alle spanning en pret! Laten we ons allen als ouders zijnde die laatste maar voor ogen houden.
Fonkelende kinderogen.

Lieve groet,
Marielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.