Overig

Moeder en ondernemer: Ondernemen?! Waarom??

Ondernemen?! Waarom??

Ondernemen? Waarom??
Ik ben 10 jaar geleden voor mezelf begonnen, omdat het me pijn deed niet voor een ziek kind thuis te kunnen blijven, of hun verhalen in de pauze aan te kunnen horen.
Omdat de stress van door files heen racen om voor een schooloptreden op tijd te kunnen zijn en de constante lijntjes van werk die me bezighielden terwijl m’n kinderen met me wilden spelen, me gewoon teveel werd.
Ik wilde gaan ondernemen omdat ik zelf mijn tijd in wilde kunnen delen!

Leontien en kids

En dan klinkt het nu bijna alsof ‘ondernemer zijn’ een oase van rust creëert… zeeën van tijd…en alle stress verdwijnt. Hahaha, nee dat is niet zo. Ondernemen doe je de hele dag door, dat stopt niet om 17:00, dus eigenlijk ben ik er meer mee bezig, maarrrrr…

Er is geen baas die bepaalt wanneer ik werk en wat ik betaald krijg aan het einde van de maand. Ik heb zelf invloed op wat ik verdien.

Dus die vrijheid en die invloed op mijn inkomsten vind ik geweldig en soms ook lastig.

leontienMijn start als ondernemer was een echte SPRONG in het diepe. Ik had het niet meer naar mijn zin op mijn werk, had een opleiding afgerond in de haptonomie waar ik eigenlijk wel verder mee wilde en een oud collega vroeg mij om als trainer voor hem aan de slag te gaan…. Die middag werd mijn trainingsbureau IMPULZ geboren.

Een toepasselijke naam voor een plotseling besluit.

Ik heb met mijn werkgever een regeling getroffen en ben voor mezelf gestart! Ik had maar 1 klant, maar ik wist zeker dat ik er alles aan zou doen dit te laten slagen en dat ik succesvol zou zijn.

Ik heb 7 jaar hard gewerkt met veel plezier maar voelde me in rondjes draaien, alles bleef maar van mij afhankelijk. Als ik ziek was gebeurde er niks, als ik op vakantie wilde moest ik het te missen inkomen EN het geld voor de vakantie in de maanden daarvoor dus verdienen.

Ik wilde iets opbouwen waarbij ik uiteindelijk MISbaar zou worden.

En toen kwam ik een inkomenskans tegen waarbij ik een PASSIEF inkomen kon opbouwen!

Eerlijk gezegd geloofde ik er helemaal niks van: ‘parttime werken, fulltime verdienen’ / ‘je eigen tijd indelen en verder komen door anderen te helpen’.

leontien_werkplekDe waarheid is dat ik niet meteen een kans zag, alleen beren op de weg. Ik ben uiteindelijk begonnen samen te werken met Forever, omdat ik ‘mijn beste vriendin ging redden’.

Zij appte mij op een avond dat ze bij een interessante bedrijfspresentatie zat, bij Forever. Ik ben meteen gaan googlen en appte terug “pak je tas, sluip naar de deur en maak dat je weg komt, dit is een sekte”. 

Gelukkig heeft ze niet naar me geluisterd en is ze die avond begonnen. De week erna ging ik met haar mee om haar uit te schrijven. Ik dacht dat ze de kleine lettertjes niet had gelezen en wilde het wel even regelen voor haar.

Ik heb alles aangehoord, al mijn vragen gesteld en werd eigenlijk steeds enthousiaster. Als zelfstandig ondernemer weet ik hoe lastig het kan zijn iets op te zetten. Hoeveel tijd er in gaat zitten om een website, folders en concept te maken en in de markt te zetten. En hier is een concept wat al 38 jaar succesvol is, waar alles al aanwezig is, klaar voor gebruik en daar kan ik risicoloos instappen???

Ik ben diezelfde avond gestart 🙂aandacht

Op dit moment bestaat mijn dag uit:

  • Teamleden verder naar hun doelen toe helpen
  • Nieuwe mensen ontmoeten
  • Mijn enthousiasme delen over onze producten en inkomensmogelijkheden
  • Trainingen maken voor mijn team
  • Mezelf meer ontwikkelen op het gebied van mindset en netwerken
  • Klanten hun producten leveren

En dit alles plan ik om mijn hobby’s en gezin heen.

I love it!

Wil je iets meer over mij te weten komen bekijk dan onderstaand filmpje:

https://youtu.be/d9VMp0Nppus

Groetjes Leontien

www.facebook.com/leontien.berg

instagram: @tienwork

 

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *