Vakantie 

En voordat je het door hebt, is je vakantie weer voorbij. Wat gaat het toch snel. Zo sta je de koffers allemaal in te pakken, alles te regelen en maak jij je druk om dingen die je zou kunnen vergeten en zo sta je de bergen met was te sorteren bij thuiskomst. Wat een werk is het toch als je thuiskomt! 
Maar goed, terugdenken aan die heerlijke vakantie doet je dan ook weer goed….. 
Wij zijn dit jaar met het hele (samengestelde) gezin naar Zuid-Frankrijk gereden. Twee pubers achterin en een kleuter. Nou, ik kan je wel zeggen dat je je hart vasthoudt. De rit is al flink, maar dan met kinderen die zich tegenwoordig veel sneller vervelen dan wij vroeger deden, ik vind het een hele uitdaging. Het is helaas een feit dat de meeste kinderen (en vooral ‘onze’ pubers) zich niet gemakkelijk meer kunnen vermaken. Er moeten beeldschermen zijn en er moet vooral van alles bewegen. Actie! En dan een kleuter er naast. De reis voor een kleuter duurt natuurlijk eeuwen. Daarom neem ik elke keer cadeautjes voor de kinderen mee. Onderweg krijgen ze elke 2 uur een cadeautje waarmee ze in de auto kunnen spelen. Iedereen blij. De heenweg verliep wonder boven wonder weer goed. Wij boeken altijd 2 hotels voor onderweg. Zo houd je het voor ouders en kids leuk, is onze ervaring. En in een hotel begint je vakantie meteen al. Zo voelen wij dat ook echt elke keer weer. Genieten dus. Elke ochtend stap je weer fris en fruitig de auto in. Voordat je het weet ben je dan bij de camping. Die bereiken wij altijd op de bekende zwarte zaterdag. Amper file gehad dit jaar dus we boften! Het huisje stond al gekoeld op ons te wachten,  wat een luxe vind ik dat! Iedereen uitpakken en plons het zwembad in. Daar waren wij allemaal wel aan toe. 

Wij gaan om het jaar met de kinderen naar Cavalaire, het andere jaar gaan wij (lees: de ouders) naar een vakantieresort waar het verboden is voor kinderen. Rust! Ontspanning! Tijd voor elkaar! Als je dit nog nooit hebt gedaan, wil ik je dit toch echt aanraden om te doen. Voor elke ouder is het van groot belang ook eens weg te gaan zonder de kids en alleen met je partner. Of natuurlijk een vriend(in). Ahhh heerlijk joh….maar ik dwaal af. Sorry, maar het is echt de droom van elke ouder volgens mij. In ieder geval kijken wij er altijd erg naar uit! 
Terug naar de vakantie met de kids, want daar liep het al snel uit de hand. Op vakantie?? Ja dus. De pubers zaten elkaar heerlijk in het haar, dagelijks. Feest dus. Wat is nou het beste om te doen? Ik was het even kwijt door de vermoeidheid en het enorm toe zijn van de vakantie en de daarbij behorende rust (hoopte ik). Ik gaf dus bij elke irritatie mijn grenzen aan. De eerste week werd ik echt gek van het gekibbel. Daarna sprak ik via de app even met een vriendin. Hartje luchten maar ik kreeg ook weer even de herinnering waar het om draait: vakantie met een samengesteld gezin. Niet als bonusmoeder overal in meegaan, je niet overal mee bemoeien. Ik liet het de tweede week dus meer over aan hun papa (mijn partner). Ik richtte me meer op mij dochter en mezelf. Maar het blijft lastig hè? Ouders die ook een samengesteld gezin hebben, jullie zullen dit vast herkennen. Of delen ervan. Wij kennen andere samengestelde gezinnen die helaas niet meer met de kinderen op vakantie gaan vanwege het geruzie en gedoe. Erg jammer vonden wij altijd, maar dit jaar begrepen we die gezinnen meer dan ooit…. 
Je bent zo toe aan vakantie na een jaar van hard werken en als je dan politieagentje aan het spelen bent terwijl je wilt genieten, breekt dat je wel op. Dan is het dus naar mijn idee een goed plan om voor jezelf te kiezen en dus de kinderen bijvoorbeeld om het jaar thuis te laten. Even samen bijtanken. Als je dat niet doet, ben je op en ben je ook niet zo’n leuke ouder voor je kinderen en bonuskinderen. 
Gelukkig hebben we ook veel leuke momenten met elkaar beleefd. Het zwemmen was altijd heerlijk samen. Op de camping in het zwembad of heerlijk aan zee. Samen picknicken ergens was ook altijd heel fijn. De wandelingetjes langs de boulevard, bootjes kijken, foto’s maken. 
De dagjes weg met z’n vijfen waren ook erg gezellig. Port Grimaud, met de boot naar St. Tropez, Monaco. Foto’s maken, mooie plekken zien en lekker tussendoor wat shoppen en eten en drinken. Fijne momenten die ik nog lang zal koesteren. 

Nog wat vakantiegroetjes van mij! 

Petra van Elven 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.