Kennismaken met… kleine Saar


Humor – vol met ideeën – wonend op de mooie Veluwe – dierenliefhebber – duizendpoot –getrouwd – houdt van schrijven – eigenwijs – een mensenmens – gek van Disney – zorgzaam –piekeraar – wilde altijd graag mama worden… en werd dat ook!


Daar ben ik dan!
Het is 30 juni 1987, een bloedhete zomer in een ziekenhuis in Nieuwegein. Ik word geboren bij een prachtige vader en moeder. Ik mocht opgroeien tussen de vrachtauto’s, de weilanden, met een broertje en veel lieve familie en vrienden.

Rijdende verzameling
Als kind was ik een dromer, veel fantasie, spelend in mijn eigen wereld. Heel graag buiten, verkleden, spulletjes verzamelen, veel lezen en scheuren op mijn skelter en scooter(tje).
Ik droomde van juf zijn, dieren hebben, trouwen en moeder worden. Had als kind al een eigen kinderclubje met een vriendinnetje en zorgde graag voor mensen om mij heen.

En… gelukt?
Ongelofelijk maar waar, maar eigenlijk alles is gelukt! Ik werd juf, vond een geweldige man met wie ik getrouwd ben. Heb heerlijke dieren en als klap op de vuurpijl werd ik november 2018 moeder van een zoon.

Het lesgeven op school heb ik vervangen voor het worden van kindercoach en de vrachtauto’s hebben altijd een plekje in mijn hart en dagelijks leven gehouden. Maar ook bleef er een drang om te schrijven. Samen met het moederschap kwamen deze 2 dingen samen.

kleine Saar?
Tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat veel dingen niet worden gedeeld, althans ik wist ze niet! De (niet altijd bestaande) roze wolk van een zwangerschap, hoe dingen als strippen nu echt zijn, maar
ook dat je soms écht met je handen in het haar zit als je een klein frummeltje probeert op te laten groeien.

Over alle dagelijkse beslommeringen van het moederschap, zowel de hoogte- als dieptepunten
schrijf ik graag. (H)erkenning, een lans breken, openheid en zonder te veroordelen delen met elkaar.
Dat is waar het voor mij om gaat!

Ook heb ik al ruim 12 jaar de diagnose ME/CVS, oftewel het chronisch vermoeidheidssyndroom. Mijn
ME/CVS vormt een uitdagende combinatie met het moederschap en daar zou ik graag meer
bekendheid aan willen geven. Ook daarover schrijf ik dan ook graag.

En de naam kleine Saar? Een prachtig nummer van Claudia de Breij… luister maar eens!

Behoefte om te reageren? Graag! Contact is altijd leuk!

Hartelijke groet,
Meggie Ammerlaan

kleine Saar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *