Zoals het in veel blogs en boeken al geschreven is gaat minimaliseren niet over wat je weg doet.
Het gaat over wat je wilt houden, wat je wilt meenemen, dat wat je koestert. En het gaat hierbij niet alleen om fysieke spullen, ook bijvoorbeeld je social media leven telt hier mee.

Ik heb me recent afgemeld voor ongeveer 2/3 van de Facebook groepen waar ik lid van ben. Ook mijn vriendenlijst ben ik kritisch doorgelopen. Dit klinkt misschien onvriendelijk, aan de andere kant vind ik het hebben van honderden, soms wel duizenden vrienden ook niet echt geloofwaardig.
Na deze actie zie ik op mijn tijdlijn alleen waarin ik echt geïnteresseerd ben.
Bij de nieuwsbrieven die ik per e-mail ontvang heb ik hetzelfde gedaan; afmelden. Dit hoeft natuurlijk niet in 1 keer. Als je met jezelf afspreekt er bijvoorbeeld 5 per dag te doen, dan ben je na een week ook al heel wat opgeschoten.

En nu staat de volgende monsterklus alweer voor de deur: ontelbaar veel gigabytes foto’s sorteren! Zo rond de feestdagen maak ik voor onze wederzijdse ouders een foto-album met de hoogtepunten van het jaar, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Mijn man heeft het helemaal begrepen als het op ‘actief met je foto’s bezig zijn’ aankomt. Voor Valentijn kreeg ik een mini-fotoprinter. Deze print foto’s op creditcard-formaat en kan ik leuk verwerken in mijn bullet journaal. Zo zien we alle mooie momenten dus wel met regelmaat terug ❤.

Dit was trouwens voor het eerst in ruim 17 jaar dat ik een cadeautje kreeg voor Valentijnsdag, omdat ik altijd om het hardst roep dat ik niet aan die commerciële onzin wil meedoen. En daar sta ik nog steeds achter (al is dit wel een heel welkom en gewenst cadeau).

Samenvattend kan ik zeggen dat mijn online tijd op social media drastisch is verminderd. Het is compacter en overzichtelijker en dat vind ik fijn!

 

Groetjes Henriëtte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.