Natuuropdrachten voor de kids

Veel mensen zijn inmiddels vanuit huis aan het werk. Dat is vaak al lastig genoeg, maar je zit ook nog eens met de kids thuis, omdat ook de scholen dicht zijn. En jij kunt ze niet de hele tijd bezighouden, want je moet werken.

Dus is het zaak voor de kinderen om zichzelf lekker bezig te houden en daarbij heeft Stichting NatuurWijs besloten een handje te helpen. De stichting heeft een hele rits aan natuuropdrachten voor kinderen, waarvan er veel gewoon in de tuin gedaan kunnen worden.

Zo kunnen de kids met een liniaal op pad om de lengte en breedte van verschillende bladeren te meten en zo wat te leren over de verhoudingen van planten.

bloemknoppen

Dankzij het zachte weer verschijnen de eerste blaadjes en knoppen alweer aan bomen en struiken. Met een uitgeprinte zoekkaart in de hand, kunnen kinderen aan de hand van knoppen onderzoeken welke bomen en struiken er eigenlijk in de tuin staan.

Koekjes bakken

En wat te denken van koekjes bakken met madeliefjes? Ze groeien misschien niet meteen in de tuin en het is er nog wat vroeg voor, maar binnenkort kan er op madeliefjes gejaagd worden, want die zijn prima te eten en een mooie decoratie op zelf gebakken koekjes.

Dit zijn slechts enkele van de vele doe-opdrachten die Stichting NatuurWijs online heeft staan.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.