Moeder en ondernemer: Leonie van Grapefoodie 
Leonie van Frapefoodie

 

Of ik even in Drenthe langs wil komen om kennis te maken met de oprichters van
Mijn Notendop – en de doorzetters van  Relaxed opvoeden.
Mijn ondernemersgeest maakt een sprongetje en wil meteen instappen en nieuwe mensen ontmoeten maar mijn moederhart gaat sneller kloppen……

Mijn moederhart gaat sneller kloppen

Niet van enthousiasme, maar van de stress, want hoe ga ik dát op de-drukste-dag-van-de-week-op-de-snelweg organisatorisch regelen tussen 8.30 en 15.00? Vanuit Haarlem…

Dat is de spagaat waar een ondernemende moeder iedere keer weer in terecht komt.
Er zijn natuurlijk ook vaders die daar last van hebben, maar nu gaat het over ondernemen en moederschap. Precies het onderwerp waarvoor ik gevraagd ben om op deze plek  over te bloggen als zijnde moeder én ondernemer.

Ik ben Leonie van Grapefoodie, een voedingsadviespraktijk in Haarlem, maar ik werk ook online, zodat iedereen toegang heeft tot mijn online programma en voedingsadvies.
Claudette heb ik ontmoet via social media en zo komt het dus dat ik mag schrijven over hoe ik het moederschap combineer met ondernemen. Alsof de duvel ermee speelt, begint de schoen meteen te wringen, want hoe combineer ik mijn taken als moeder met mijn taken als ondernemer. Bijvoorbeeld, hoe zorg ik dat ik op tijd terug ben uit Drenthe om mijn schoolgaande zoon op te vangen?

File rijden in de ochtend, net op tijd of misschien wel veel te laat aankomen in Meppel, hijgend en klotsend van het zweet een kennismakingsgesprek voeren en half gaar weer file rijden naar Haarlem. Hmmm, dat wordt een uitdaging. En omdat  ondernemen en moeder zijn al uitdagend genoeg is, probeer ik altijd van een nood een deugd te maken of het aangename met het nuttige te verenigen.

Dus stap ik totaal ontspannen met mijn zoon in de auto om af te reizen naar Meppel, waar ik eindelijk Claudette en Marielle in het echt ga ontmoeten. Ondertussen vermaakt mijn tienjarige zoon zich met een boek en tekenspullen, zich verheugend op het bezoekje aan museumdorp Orvelte, later die dag. Het is herfstvakantie en we hebben nu een hele goeie reden om Drenthe te verkennen. Maar de zakelijke afspraak staat als eerste gepland. Off we go!

In theorie klinkt dat heel leuk

Even een uurtje overleggen, zoonlief muisstil ergens in een hoekje en vervolgens Drenthe in, op avontuur. In de praktijk is het toch anders. Natuurlijk heb ik eerst even overlegd of het goed is dat ik mijn zoon meeneem. Geen probleem. Check, eerste hobbel genomen. Maar de vakantiestemming zit er bij mij ook al goed in, waardoor ik in de auto vergeten ben om duidelijke afspraken te maken met het ventje. Hij wist dat ik even een gesprek had met wat mensen, maar hij wist niet wat er van hem werd verwacht, namelijk dat hij zich een uur zou vermaken op een ouderwetse manier: een boek en/of tekenen. De Ipad is even geen optie. Ik ben natuurlijk een moeder die de Ipad niet te pas en te onpas tevoorschijn laat komen en dat moest ik uiteraard ook even bewijzen bij Claudette, ik zit daar tenslotte voor het onderwerp
Relaxed Opvoeden en daar hoort in mijn ogen ook verantwoord opvoeden bij.

Dat, lieve lezers, heb ik precies een kwartier volgehouden. Nadat ik zoonlief drie keer heb gevraagd  ‘nu even niet te storen tijdens het gesprek tussen drie volwassenen’, hoor ik mezelf de afschuwelijke zin uitspreken: “ok, pak dan maar even je Ipad.” In mijn hoofd gieren de gedachten door mijn hoofd: ‘Wat zal Claudette wel niet denken’ en ‘Wat een ontaarde moeder ben ik’ tot ‘Dit komt nooit meer goed.’ Daar bovenop gooit mijn zoon nog even dat er geen Wifi is. Zucht. Slecht idee dit herfstvakantie-uitje.

Gelukkig is het in mijn hoofd altijd erger dan in de werkelijkheid. Claudette en Marielle reageren enthousiast en vinden Joris hartstikke lief. De afspraken zijn snel gemaakt en we schudden elkaar allemaal vrolijk de hand. Joris en ik hebben heerlijk genoten van museumdorp Orvelte. En ik schrijf vanaf nu mijn ervaringen hier als ondernemende moeder. Dit was de eerste en geloof me, er volgen er nog vele!

Groetjes Leonie

 

2 Replies to “Moeder en ondernemer: Leonie van Grapefoodie”

  1. Hoi Leonie het was geweldig om je in het echt te ontmoeten!
    Super leuk dat je tips gaat delen en mooie verhalen schrijven.

    Groetjes Claudette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *