Bloggers, Mirella Lapré – de Graaf

Mam, misschien word je wel directeur van de wereld!

Mam, misschien word je wel directeur van de wereld!

Al van jongs af aan is het mijn droom om zelfstandig ondernemer te worden. Als kind zag ik mezelf heel hip zijn in een eigen kledingwinkel of van alles en nog wat verkopen en regelen in een zelfstandig postkantoortje. Op volwassen leeftijd leek mij een sauna complex, hotel of camping een ideale investering om voor mezelf te starten. Ik heb er nooit iets mee gedaan. Mijn vader was zelfstandig ondernemer en ik zag ook de nadelen. Die man heeft zo verschrikkelijk hard gewerkt, was bijna nooit thuis en bemoeide zich amper met ons. Tja, het was zijn lust en zijn leven.

Mijn kinderen stimuleer ik om groot te dromen. Als je iets wenst, ga ervoor! Dromen, plannen maken en ernaar gaan leven,  dus doen. Ik ben ook altijd een dromertje geweest. Als kind met mijn duim in de mond (tot heel laat) was ik niet op deze wereld, maar in mijn eigen wereld. Later deed ik wat de maatschappij van me verlangde en wat ‘normaal’ is. Mijn best doen op school en daarna een leuke carrière, waar ik redelijk goed verdiende. Mijn dromen bleven gewoon dromen.

Nu ben ik net 47 jaar geworden en in een situatie beland, waar ik mijn leven om moet gooien. Ik kan niet meer terug, omdat het gevoelsmatig tijd is voor mij om te gaan ‘stralen’. Spiritueel gezien, moet ik nu mijn levenspad (anders) gaan bewandelen. Dit is het moment om te doen, waar ik mijn hele leven al van droom. Ik ga starten als zelfstandig ondernemer – zzp-er. Heel kleinschalig start ik met kantoor aan huis en bied ik mijn diensten aan als management assistent, virtual assistant, secretariaatsdiensten, HRM-ondersteuning en als blogger. De keuze is al gemaakt, maar ik zit nu nog in de fase van het maken van de plannen en er naar te leven. Na de zomer ga ik van start. Ik ben nu al zo blij en gelukkig met deze keuze, dat ik dit waarschijnlijk uitstraal naar mijn gezin. Met het praten over mijn ideeën en acties, roept mijn jongste dat ik misschien ooit wel de directeur van de wereld zal worden…

Mijn oudste zoon heeft het al drie jaar erg moeilijk op de middelbare school. Hij kwam van de week ineens thuis met een businessplan en was zo enthousiast. ‘Mam, ik word rond mijn dertigste miljonair en hier is mijn businessplan om het te bereiken.’ Het was een geweldig plan, heel goed doordacht en hij had heel veel details meegenomen, alles uitgezocht en uitgewerkt. Wow, hij is al veel verder als kind dan ik ooit kwam. Hij haalt dan niet die mooie cijfers zoals ik, maar is praktisch, heeft inzicht in wat hij wilt en wat hij ervan wil maken. De beste motivatie en spirit voor een gelukkig leven, vind ik. Mijn jongste kon natuurlijk niet achter blijven. Zijn droom is profvoetballer worden en in zijn vrije tijd is hij dan als DJ in te huren. Prachtig, lieve schat van me. Mijn man heeft ook nog steeds de droom om voor zichzelf (met een compagnon) te werken in Indonesië. Aan die droom wordt gewerkt, maar het blijft spannend of dit een droom blijft of dat het werkelijkheid zal worden.

Dromen en doelen in het leven zijn belangrijk. Waarschijnlijk denk je nu; je kunt toch ook tevreden zijn met wat je hebt en zoals het is? Natuurlijk, kan dat. Dankbaarheid brengt je naar een hogere vibratie in het leven. Echter, zonder doelen (en dromen) is groei niet meer mogelijk. Mijns inziens is het leven bedoeld om te blijven groeien en ontwikkelen op iedere leeftijd. Als je bijvoorbeeld op mijn leeftijd tevreden bent met je lijf, is dat heel fijn. Super als je dankbaar bent voor het lichaam zoals het is. Toch moet je blijven sporten, bewegen en op voeding letten. Want hoe zal het met het lijf gaan over twintig jaar, als je nu tevreden bent en er dus niets meer aan doet?

Anyway als laatbloeier ga ik nu mijn droom leven wat werk betreft. De droom om moeder te worden en met de grootste liefde samen te zijn is al in vervulling gegaan. Ook die dromen gingen bij mij pas na mijn dertigste jaar in vervulling. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar en gelukkig. Voor mijn kinderen wens ik, dat al hun dromen mogen uitkomen. De kinderen wil ik meegeven, dat ze hun hele leven groots blijven dromen. Dat alles is te realiseren, als ze het echt willen en ervoor gaan. Dus als mijn jongste roept dat ik wellicht de directeur van de wereld zal worden, vind ik dat geweldig. En wie weet zal dat binnenkort ook echt mijn nieuwe grote droom zijn. 

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *