Kikkererwt borrelnootjes

Een overheerlijk en gezond recept! 
De borrelnootjes van kikkererwten zijn super simpel om te maken en kids kunnen zelf ontdekken met verschillende kruiden en smaken wat ze lekker vinden. Wij hebben hier 1 grote favoriet: zout, peper & paprikapoeder. 

Wat ben je nodig: 
1 pakje kikkererwten (rauw) 
Olie
Zout
Peper
Verschillende kruiden: paprikapoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, basilicum, peterselie, een mengsel, alles is mogelijk! 

Koken: 
Spoel de rauwe kikkererwten af en laat ze een nacht van tevoren weken. Gewoon in een hele grote bak met veeeel water! Dus altijd meer water, dat ze ruim onder staan! PS; je kan ook kikkererwten uit blik gebruiken. Deze moet je dan even goed laten uitlekken en hoef je niet te koken.

De volgende dag ga je ze 45 minuten koken. Heel saai voor de kinderen, maar daarna begint het feest pas echt! Als ze gekookt zijn spoel je ze even af en laat je ze in een vergiet afdruipen. 

Op smaak brengen:
Verwarm de oven op 180 graden! 
Pak nu een kom en doe hier 1/3 van de kikkererwten in. 
Hier overheen sprenkel je olie en al je kruiden naar keuze. 
Wat wij ervaren hebben is dat je vrij veel kruiden moet gebruiken voor echt een goede smaak. Dit omdat er tijdens het bakken veel kruiden eraf vallen op de bakplaat. Onze favoriet is dus zout, peper en paprikapoeder. 
Meng dit alles goed door elkaar. 

Het handigst is als je oven een bakplaat heeft, of een quiche plaat, anders is een ovenschaal ook prima. 
Spreid ze uit over de bakplaat of schaal en zet ze in je voorverwarmde oven. Ze moeten ongeveer 40 a 50 minuten bakken  op 180 graden. 

Let op: 
Elke 10 minuten moet je even de borrelnoten omscheppen, rollen, schudden… zodat ze aan alle kanten gebakken worden. Je kan tussendoor even 1tje proeven. Ze zijn dan nog niet knapperig maar dan kan je wel inschatten of er bijvoorbeeld nog kruiden bij mogen voor de smaak. 

Na die 40 minuten mag je even bepalen of ze nog een paar minuten mogen. 
Ze zijn klaar als ze een knapperige bite hebben, dus niet meer zacht zijn. 
Let op dat ze niet TE lang bakken want dan krijgen ze al snel een verbrande smaak. Als de eerste ronde kikkererwten klaar zijn kunnen de kids aan de slag met een tweede ronde met andere kruiden. 

Experimenteer en stel je eigen favorietjes samen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.