In de Spotlight! Karin en haar praktijk Bewust (B)uiten

Ik, Karin, ben de trotse moeder van vier kinderen. Vincent, Chantal, Marieke en Bart-Jan. Alle namen zorgvuldig op basis van 7 letter uitgezocht. Ik woon mijn hele leven al in de Achterhoek. Samen met mijn man Martijn en de herdershond Kyra. Vincent is helaas in 2010 aan een zeldzame longaandoening overleden.

Dit jaar  ben ik gestart met mijn coaching praktijk Bewust (B)uiten. Ik begeleid en coach speciale zorg moeders zodat zij de zorg voor het gezin vol kunnen blijven houden. Opgeven is geen optie.

Wij vrouwen durven alles maar dat hoeft niet alleen!

 In de Spotlight! Karin en haar praktijk Bewust (B)uiten

~ Mijn kind ~

 Als ouder van een kind met een ziekte en beperking merkte ik dat ik extra gevoelig was voor wat anderen over mijn kind zeiden. Als mensen me probeerden te troosten, kon dat helemaal verkeerd vallen. Vooral als ze meteen veel ergere en zwaardere gevallen gingen opsommen.
Voor mij leek het alsof ze mijn problemen wilden wegpraten.

 Het hebben van een kind met een ziekte, beperking, handicap of andere problematiek heeft enorme impact voor ouders en de gehele gezinssituatie. De opvoeding is ingewikkelder, verloopt anders en vraagt specifieke accenten.
Twijfels of je de deze specifieke zorg als ouder en kunt bieden voeren de boventoon.

Ik zocht naar bevestiging van de omgeving en naar mensen die mij hierbij konden helpen. Wat had ik in die moeilijke periode behoefte aan contact iemand waarmee ik kon praten en wie weet -zonder te veel te hoeven uit te leggen- wat ik voelde. Onmacht, wanhoop en schaamte zijn gevoelens die een plaats moeten krijgen. Daarnaast had ik behoefte om serieus genomen te worden wanneer ik praten over de problemen van mijn kind en over de zorgen voor de toekomst.

Uiteraard heb ik diverse gesprekken gevoerd met maatschappelijk werkers. Omdat we veel verschillende ziekenhuizen hebben gezocht waren dit wisselende medewerkster. Bij de één kon ik meer me verhaal kwijt als bij de ander en bij thuiskomt hield dit op. Laat dit nu juist het moment zijn dat jezelf de zorg weer volledig om je moet nemen.

Wat had ik op die momenten behoefte aan een luisterend oor en een bemoedigend besprek. Met iemand met verstand van zaken en weet wat er speelt.

Na jaren van twijfelen, wikken en wegen heb ik dit jaar besloten om mijn baan op te zeggen en te gaan voor mijn eigen bedrijf. Een bedrijf waarbij in hulp, ondersteuning en coaching biedt voor speciale zorg moeders.  Zodat zij een plek hebben waar ze hun verhaal kwijt kunnen zonder (ver)oordeel.

Wat is nou een precies een speciale zorg moeder? Misschien heb ik dit woord wel zelf bedacht. Heb het gegoocheld maar dan komt er geen definitie naar voren. De term “zorgintensief “ sluit dan het meest aan maar dekt voor mij niet de lading.
Waarom heb ik nu voor de benaming speciale zorg moeder gekozen?

Het is afkomstig van het Engelse Special Needs Mom. Voor mij is het niet zo dat de moeder nu zo speciaal of bijzonder is, sorry dat ik je nu een illusie armer maak 😊.

Voor mij is het speciale deel de zorg die je verleent aan je kind. Alles wat jij als moeder meer, extra, speciale en aangepast aan verzorging en opvoeding levert dan passend is bij de kalanderleeftijd van je kind. Extra handelingen en verzorging die noodzakelijk zijn vanwege de ziekte, beperking of problematiek van je kind(eren).
Daarnaast kan het zijn dat je in aanraking komt met allerlei hulpverleners, therapeuten, artsen, opnames, onderzoeken, ziekenhuizen, medisch kinderdagverblijf, speciaal onderwijs, zorgboerderijen, (jeugdhulp)wetten, regelingen, aanvragen en weet ik al niet meer. Dan ben jij in mijn ogen een speciale zorg moeder.

Maar de hokjes zijn niet zo strikt of dichtgetimmerd. Alle moeders die op een of andere manier extra zorgen en verzorging heeft of bied voor haar kinderen zijn van harte welkom.

In de Spotlight! Karin en haar praktijk Bewust (B)uiten

 

Warme groet,

Karin Berenschot-Beusink
Hellekampsweg 9
7109 BV Winterswijk-Miste
T 06 11 83 31 13

Website: www/bewustbuiten.com

Instagram: www.instagram.com/bewust_buiten_winterswijk/

Facebook: www.facebook.com/bewustbuitenwinterswijk/

You Tube: /www.youtube.com/channel/UCk3zWrsJSATqZJLOqPpuhjA?view_as=subscriber

LinkedIn: www.linkedin.com/in/karin-berenschot-beusink-392550162/

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.