Hoop, geloof, liefde en geluk

Mijn kinderen zijn onrustig en vragen veel aandacht. Ze vragen me om de gekste dingen voor toestemming of bevestiging en het lijkt alsof zij zichzelf niet kunnen vermaken. De zomervakantie is begonnen en ik word uitgedaagd om het werk en de tijd voor het gezin te combineren, terwijl de dagelijkse routine van school en sport wegvalt. Ik vertel wat mijn plannen zijn, zodat het helder is wat ze van mij kunnen verwachten. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is verhelderend, toch? Is dat wat ik ook werkelijk doe?

De onrust in huis blijft. Ik wil een ouder zijn die duidelijk is naar haar kinderen, zodat zij weten waar ze aan toe zijn. Het belang van een veilig gevoel had en heb ik hoog in het vaandel. Mijn wens is ook, dat kinderen zichzelf kunnen zijn bij mij. De spiegel die mijn kinderen mij voorhouden wil me iets vertellen, waar ik nu blind voor ben. Wat zorgt er voor dat onrustige gevoel? Wat heeft het gedrag van mijn kinderen me te vertellen? Wat staat de harmonie, het plezier en geluk in huis in de weg?

Onbewust heb ik hier kwesties liggen, die een rol spelen binnen onze relatie. Weten wat je fijn vindt en daar je aandacht op richten, werkt positief. Het niet weten wat er precies speelt, alleen een onderbuikgevoel hebben dát er iets speelt, is weer een hele andere uitdaging. Onbewust spelen er overtuigingen en oordelen mee die van invloed zijn en die nu een rol spelen binnen de relatie. Ik herken het aan het gevoel in mijn lijf en de drukte in mijn hoofd, maar ik kan de vinger er (nog) niet op leggen.

Binnen de relatie met mijn kinderen heb ik ervaren dat ik steeds dezelfde stappen neem als zorgen of ergernissen een tijdje spelen. De betekenis van het klavertje vier laat mij het pad zien. Ik heb de HOOP dat ik erachter kom wat wél werkt, het GELOOF dat het weer goed komt,  De LIEFDE overwint de angst en zolang ik kies voor de liefde ervaar ik regelmatig GELUK in relatie met mijn kinderen en mijn partner.

Met liefde deel ik met je de zes stappen, die je kunnen helpen als jij merkt dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Als hij bijvoorbeeld gedrag laat zien waar je al een poosje mee tobt of spel en emoties waar je geen raad mee weet.

  • Geef je zelf de ruimte om de oplossing niet te weten.
  • Laat het toe dat je je als volwassene kan vergissen, dat je de oplossingen voor je kind misschien niet (direct) voor handen hebt.
  • Kies momenten om contact te maken met jezelf zodat je kunt ontdekken wat dit met je doet. Welk gevoel roept dit bij je op en waar merk je het in je lijf?
  • Aanvaard dat gevoel, bijv. onrust, vermoeidheid, gepieker, het niet weten, de knoop in je maag, etc. Laat het er eenvoudigweg zijn.
  • Door aanwezig te zijn bij wat er in jou speelt, maak je ruimte voor nieuwe mogelijkheden.
  • Alleen vanuit de rust en de stilte kan er iets nieuws ontstaan.

Tijd nemen voor bezinning wordt regelmatig onderschat, maar is van grote waarde. Zo word ik mij bewust wat er zich ín mij aan gedachten en gevoelens rondspoken. Kinderen spreken van nature een andere taal, die ik kan vertalen met behulp van de methode van PresentChild®. Het zorgt ervoor dat ik weet wat ik nodig heb om verder te komen. Ik stel mezelf de vraag of ik blij word van deze gevoelens en gedachten. Het antwoord weet ik snel en doordat ik kan vertalen wat het gedrag van mijn kinderen mij wil vertellen, worden mijn blinde vlekken opgehelderd.

Waar je je bewust van bent, heeft invloed op de relatie met je kind. Daar waar je je onbewust over bent, heeft óók invloed op de relatie. Het helpt jezelf én het helpt jouw kinderen als je weet wat jij nodig hebt. Zolang je niet weet wat jou blokkeert, blijft het een strijd waar je niet uit komt. Deze strijd kost energie en weerhoudt je van plezier en geluk.

Na de vertaling werd mij duidelijk wat mij belemmerde. De oordelen en overtuigingen die mij in de weg zitten, word ik me bewust. Ik vertelde mijn kinderen wat ik wilde dat ik ging doen, maar ik bleek hier zelf (onbewust) moeite mee te hebben. Ergens vond ik mezelf egoïstisch om er niet voor hen te kunnen zijn. Nu ik dit weet kan ik beslissen wat beter voelt. Ik bepaal dat ik mijn werktijd in de middag anders plan en hou zo tijd vrij om samen iets te doen.  Dit voelt voor mezelf beter, waardoor ik achter mijn besluit kan staan. De harmonie, het plezier en de rust in huis herstelt zich snel.

Merk je dat er binnen de relatie met je kind je iets in de weg zit en weet je dat alles wat je hebt geprobeerd niet tot de gewenste resultaten heeft geleid? Ben je nieuwsgierig naar de boodschap van je kind? Verlang jij naar oplossingen die wél werken en wil je de harmonie en het plezier terug in huis? Zodra je je bewust bent wat er speelt, kun je de situatie voor je kind én jezelf zelf veranderen naar meer geluk.

Na bezinning weet je zelf of de tijd rijp is voor actie en voel je aan of dit de manier is om nader te onderzoeken. Ik maak graag tijd voor je vrij om kennis te maken, zodat we kunnen onderzoeken of we willen samenwerken en welk aanbod het beste past binnen jullie situatie. Neem gerust een kijkje op de website www.grootgelukkindercoaching.nl

Liefs Lisa

De coach die het kind en de ouder begeleid naar geluk, zonder het kind te belasten.

P.s. Regelmatig aandacht besteden aan de relatie met je kind kan op een simpele en plezierige manier leiden tot een gelukkige relatie vol wederzijds vertrouwen. Vraag toegang tot het E-book ‘de liefdevolle ouder’, waarbij je GRATIS inspiratie ontvangt van en over de liefdevolle ouder. Mail naar info@grootgelukkindercoaching.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.