Wat ik nou ontzettend belangrijk vind is dat kinderen leren te ontdekken hoe is groeit, bloeit en dus ontstaat. Wij hebben een eetbare tuin. Melk komt niet uit een supermarkt, maar van de koe. Wortels uit de grond en eieren van een kip. Hoe werkt dat alles en nog leuker… veel dingen kan je zelf ook laten groeien! Een ontdekkingsreis waarin iets ook weleens niet lukt. Waarin aardbeien veel zoeter zijn en we zoveel frambozen hebben dat we ze wel moeten verwerken in jam en taart.

Zo hebben wij al een aantal jaren een eetbare tuin.
In onze eigen achtertuin hebben wij sinds kort een appelboompje, waar er ook nog 1 bijkomt, kruisbestuiving! Ook is er ruimte voor frambozen die elk jaar een mega opbrengst hebben, heerlijk! Sinds vorige week is er een blauwe bessen struik bijgekomen aangezien zoon en mama lief dol zijn van blauwe bessen en volgend jaar komen de aardbeien en paprika’s er ook weer bij. Ontzettend genieten dat de kinderen zelf kunnen planten en ik later kan roepen “wil je even een paprika plukken voor de macaroni” . En vele malen lekkerder ook!

Ook gaan wij standaard ieder jaar appels en peren plukken bij een Boer in de buurt.
Kilo’s en kilo’s en tussendoor lekker snoepen. De kinderen vinden het fantastisch.
De weken erna maken we appeltaarten, appelmoes en eten we kilo’s appels.

Ook zijn we dit jaar naar de Campina open boerderij dagen geweest.
Zo stonden we ineens oog in oog met koeien, mega grote melkkoeien.
Ook de kalfjes mochten we aaien en verse melk proeven.
Super leuk om de kinderen mee te nemen om een speurtocht door koemelk land.

De kinderen vinden het leuk om te zien waar iets vandaan komt en zo leren ze dat iets moeite en energie kost om te groeien voordat je het kan eten of drinken.

Nog belangrijker , respect te hebben voor dier en natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.