De wereld bestaat uit have en have-nots, en het is aan jezelf om door middel van je gedachten en daden te kiezen wat je wilt zijn, zowel mentaal, emotioneel en spiritueel, als in alle andere opzichten..

Als je iets anders wilt hebben, zul je ook andere keuzes moeten maken..

Creëer een liefdevol, zorgend en accepterend gezinssysteem.. Wees toegewijd, doe wat je moet doen en je zult krijgen wat je wilt hebben..

Beschouw je gezin als een project.. Help je kinderen doelstellingen te bepalen en die te bereiken..

Besteed elke dag een uur aan je gezin.. Verander je gewone dagindeling, zodat je meer tijd met je kinderen door kunt brengen.. Andere dingen zijn bij lange na niet zo belangrijk..

Leg je telefoon of ipad of wat dan ook, aan de kant en speel.. Haal het kind in jezelf naar boven..

Acceptatie, aandacht, liefde..

Ontdek de authenticiteit van ieder gezinslid en haal die naar voren.. Uiteindelijk ontstaan er smetten op het authentieke zelf van je kind, omdat de buitenwereld dingen begint te schrijven op de schone lei die ze ooit waren.. Deze levenservaringen zullen veranderen wie ze zijn..

Het leven kan zwaar zijn en daarom is het ook belangrijk dat de gezinsomgeving voor je kind een rustpunt is..

Vooral in deze raadselachtige periode van het Coronavirus.. Kinderen die hun draai moeten vinden binnenshuis, met online lessen.. Geen contact met hun vrienden en klasgenootjes.. Soms alleen via facetimen..

Ouders die normaliter aan het werk zijn, die waar het kan nu thuis werken.. Maar ook die vanwege de aard van het werk, horeca, toerisme, schoonheidsspecialist, pedicure en noem maar op, niet mogen werken.. Ikzelf ben nu ook nog thuis, het seizoenwerk op de camping is nog niet begonnen.. Wanneer wel, is nog niet bekend..

Mensen zitten massaal thuis.. De een kan daar beter tegen dan de ander.. Volwassenen komen zichzelf nu pas echt tegen.. Krijgen een reminder aan het feit dat het de afgelopen jaren een hectische periode is geweest.. De druk die de maatschappij op iedereen drukt..

Loslaten van schema’s, voornamelijk voor de jeugd wel eens beter.. Om op deze manier hun eigen ruimte te benutten en na te denken hoe nu verder..

Ga na wat de specifieke talenten van je kinderen zijn en of ze een bepaald soort intelligentie hebben, observeer hen en inspireer hen om te ontwikkelen..

Prijs ook het positieve gedrag van je kind, niet alleen op fouten letten..

Zorg voor ritme in je gezinsleven.. Een ongeboren kind voelt zijn moeders hartslag in de baarmoeder.. Een kalmerend en vertroostend geluid dat zich voortzet na de geboorte, wanneer de moeder haar kind instinctief aan haar hart drukt..

De natuurlijke orde in de kosmos.. Dit biedt het welbevinden, de zekerheid en de veiligheid die ons koesteren en helpt ons groeien, waarna hij ons met een dieper ritme van een eigen gezinsleven verbindt..

Ja, kinderen hebben jouw aandacht nodig..  

Mensen die zichzelf anders voordoen en hun afkomst verloochenen.. De buitenwereld een perfect plaatje voorschilderen, terwijl ze thuis lopen te schelden en te vloeken en hun slechtgemanierde jankende kinderen niet de baas kunnen..

Gezelligheid in huis of in de achtertuin.. Totdat ze het beu zijn dat de kinderen hun telefoongesprek of eeuwige bezigheden op het internet onderbreken..

Vervolgens op Facebook (het is uiteindelijk maar een fase haha) alleen maar foto’s met “lieve kinderen” en “trots” enz. terwijl ze net een mond vol scheldwoorden en de nodige (nou ja, onnodige.. ) tikken en slepen aan de arm en een 10 minuten buiten laten staan te krijsen, waar menigeen rillingen over de rug van krijgt en je je afvraagt of je er wat van moet zeggen of een melding maken??

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat is het jouw verantwoording.. Sommige kinderen staan om 06.00 al te stuiteren.. De mijne mogen graag wat langer slapen, ook in de weekenden of vakanties zijn ze uitslapers.. Heerlijk!! Misschien ben ik dan een ontaarde moeder, maar ik mag ook graag wat rust en slaap haha

De één is meer een “familiemens” dan de ander en heeft de één meer feeling met de kinderen dan de ander.. Zelf ben ik het merendeel wel relaxed in de omgang met mijn kinderen en kunnen ze met mij veel kanten op, mits ze zich aan afspraken houden, op tijd komen en niet liegen..

Vier kinderen, met alle vier een eigen karakter en omgang met mensen of situaties.. Ben het niet altijd met ze eens, hoe ze ergens mee omgaan of de keuzes die ze maken.. Evenals ze misschien met mij wel eens hebben of gehad..

Je probeert ze overal zo goed mogelijk te begeleiden totdat ze hun vleugels uitslaan en de deur uitgaan, om hun eigen leven te leiden (of lijden in sommige periodes..)..

Mijn kinderen zijn ook weleens vervelend en halen hun eigen ongein uit.. Het zijn kinderen van mij, dus ik weet uit ervaring hoe ik zelf vroeger kon zijn.. Heel erg schattig en lief dus haha

Zij vallen enigszins mee.. Ik kan het handelen in ieder geval.. Ze krijgen van mij soms ook wel een met stemverhogend gepaarde corrigerende blik, maar meestal is het dan ook wel duidelijk..

Soms moet je 10x dezelfde dingen herhalen of vragen, maar is dat niet kind eigen??

Het gras is niet altijd groener aan de andere kant, onderhoud je eigen gazon (gezin) goed..

Blij en tevreden dat mijn jeugd van 3 en 12 en jongvolwassenen van 18 en 22 zo zijn zoals ze zijn.. Zou ze voor geen goud willen missen (of willen ruilen haha)!!

@AHJstorytotell~29/04/2020~

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.