Cesar is het zoontje van Matthijs, de auteur.
De zwangerschap was turbulent, vol onzekerheden en gelukkig ook vele mooie momenten.
Matthijs beschrijft in dit boek de mooie momenten van het zwanger zijn en het vaderschap. Daarnaast zijn er vele schaduwen op die pas geboren wolk.  Dit alles wordt samengevoegd met een flinke dosis eerlijkheid en humor.

 

Het verhaal pakt je onmiddellijk!
De verhaallijn is erg duidelijk. Dit wordt geschreven voor Cesar zelf. Voor later, een ode, een herinnering.
Matthijs verteld vanaf de zwangerschap in korte pakkende hoofdstukken hoe de zwangerschap en het eerste jaar van Cesar op deze mooie wereld verloopt. Dit alles  verpakt met een grote dosis humor.

Volgens Matthijs ben je namelijk samen zwanger.

Zit je lekker zwanger te zijn in de kroeg? sms’t ze vanaf de bank. Papa heeft hard gewerkt vandaag, stuur ik terug, papa heeft een biertje verdiend.

 

De korte, losse verhalen lezen erg prettig weg. Elk hoofdstuk heeft een eigen titel en wordt ondersteund met de wetenschap hoe oud Cesar op dat moment is. Zodat je als lezer goed mee kan gaan in het verhaal. Dit wordt ondersteund met prachtige foto’s in zwart/wit van Bente, Matthijs en Cesar.

Het meest bijzondere aan dit verhaal is de eerlijkheid en openheid waarin wordt geschreven.
Je leeft mee in de verhalen gericht aan Cesar. Je voelt de liefde, bij de tijden de wanhoop en grote vreugde bij mijlpalen.
Dit alles is geschreven vanuit het perspectief van de vader. In vele gevallen staat de moeder centraal en draait alles om haar en het ongeboren kind. In Cesar wordt juist alles verteld vanuit de vader. Zijn grote liefde Bente en zijn onbeschrijflijke liefde voor haar komen duidelijk naar voren. Het ontroert, omdat realistisch en eerlijk geschreven is.

 

Cesar is een prachtige ode van Matthijs Kleyn.
Het geeft je een prachtig inzicht van ontreddering, liefde en geluk.
Meestal met een grote lach en bij tijden, ook een kleine traan.

 

Bestel Cesar van Mattijs Kleyn via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *