Overig

Van alles 100% Suzanne vertelt

Van alles 100% Suzanne vertelt 
foto1
Van 5 dagen naar 2 dagen werken als juf in het basisonderwijs, naar een eigen praktijk voor kindercoaching en trainingen.
Een mooie, hobbelige weg op zoek naar mezelf en de beste balans tussen werk en privé.
Voordat mijn eerste kindje werd geboren en 5 dagen werkte kon ik al mijn enthousiasme en creativiteit kwijt voor de klas, maar na mijn zwangerschapsverlof ging ik twee dagen werken en voelde het alsof ik mij niet meer voor 100% kon inzetten voor mijn werk.

De momenten dat ik op mijn werk was verlangde ik ernaar thuis te zijn bij onze eigen kinderen. En andersom gebeurde het ook regelmatig. Dan was ik thuis en wilde ik naar mijn werk omdat ik leuke ideeën had, wilde overleggen met mijn duo collega, of van mij verwacht werd om een vergadering, studiedag of ouderavond bij te wonen.
Dit voelde niet fijn, ik voelde mij vaak schuldig dat ik mij niet voor 100% kon inzetten op mijn werk, omdat ik thuis ook zo belangrijk vond om daar te zijn.

Het lukte mij maar moeilijk om hier een goede balans in te vinden maar, ik accepteerde het zoals het op dat moment was.

Totdat ik zwanger werd van mijn derde kindje. Mijn moeder gaf aan dat ze het oppassen op drie kinderen te belastend zou vinden en dit niet meer kon doen. Mijn schoonmoeder kon nog wel 1 dag in de week blijven oppassen, maar dan bleef er nog 1 dag over.

Dus ging ik op zoek naar een gastmoeder voor 1 dag, maar dit voelde niet fijn.
Ook tijdens het bezoek aan een kinderdagverblijf kreeg ik een knoop in mijn maag… waar ik achter kwam, was dat ik de verzorging van onze kinderen zelf wilde doen, of ze alleen wilde toevertrouwen aan de lieve oma’s.

Ik speelde met de gedachte om te stoppen met werken, financieel zou het mogelijk zijn, maar van binnen wist ik dat dit geen optie was. Ik heb het nodig om creatief bezig te zijn, ik wil mezelf ontwikkelen en uitdagingen aan gaan.

Op een middag las ik een artikel over kindercoaching in een tijdschrift, mijn hart maakte een sprongetje: “DIT IS HET!! DIT IS WAT IK WIL!!”

In de klas zag ik de individuele kinderen met hun eigenschappen en behoeften, maar door de toenemende administratieve taken kun je daar als leerkracht steeds minder op in spelen. Er was en is gewoonweg geen tijd om meer voor ze te betekenen ( ten minste, dit voelde voor mij zo) dan het aanbieden van de lesstof.
Toetsen, observatielijsten enz. maken een steeds groter deel uit van het onderwijs.

Mede door deze ontwikkeling in het onderwijs en het zoeken naar een oplossing voor de verzorging van onze eigen kinderen nam ik samen met mijn man het besluit om te stoppen met het werk als leerkracht en schreef mij in voor de opleiding tot kindercoach bij BGL.

Kinderen individueel helpen, zodat ze weer opbloeien en in hun kracht staan. Dit vormt de basis om tot een optimaal leerresultaat te komen.

Ik zag het al helemaal voor me! Dan maak ik thuis een coachruimte, dit kan ik dan rustig aan opbouwen in de uren dat de jongste naar de peuters gaat en zodra ook zij naar school gaat, dit meer uitbouwen.
En dan vooral onder schooltijd coachen. YES! DIT IS HET, WAT EEN GOED GEVOEL IS DIT! Het was alsof alles ineens op zijn plek viel.
Twee werelden worden 1. Van alles 100%

Ik wist het zeker, dit gaat mij lukken! Achteraf was het een pittig jaar, de oudsten twee zaten inmiddels op de basisschool en de jongste was nog klein.

Tussen het halen en brengen en tussen de slaapjes van de kleinste door leerde ik, deed ik de opdrachten en verslond ik de leerboeken. In de avonduren als ze alle drie in bed lagen ging ik weer door met studeren. Maar jee, wat kreeg ik er een energie van! Ik smulde van de verplichte literatuur en zoog alle informatie op.

Elke vrijdag paste mijn schoonmoeder op en trok ik erop uit om naar “school” te gaan. Na een lange dag kwam ik dan thuis, bonkte mijn hoofd van alle informatie en de enerverende dag.
Dan maakte ik het eten en deed samen met mijn man de kinderen in bed. Daarna zelf vroeg naar bed, want ik was best op na zo’n dag.

Wanneer ik eens extra studietijd nodig had stonden de oma’s altijd klaar om even op te passen en in te springen. Want het was een hectische tijd, met een man die ook zelfstandig ondernemer is en juist op dat moment bezig was met het opzetten van een tweede onderneming.

Al halverwege de opleiding kreeg het uiterlijk van mijn bedrijf al aardig vorm. Tijdens een mooie fietstocht kwam de naam BLOEI! op mijn pad. Heel passend vond ik. Kinderen laten opbloeien, krachtig, vrolijk!

Het logo werd speciaal ontworpen door een illustratrice van kinderboeken. Mijn eigen drie kinderen verweven in het logo. Hoe passend kan het zijn, ze zijn onderdeel van mij en horen ook bij mijn bedrijf. Mijn man heeft natuurlijk ook een aandeel in het geheel… die verzorgt de bloemen… 😉

Wat het mooie is van deze beslissing is dat ik er nu 100% voor mijn kinderen kan zijn, en voor mijn praktijk! En dit alles in de uren dat het mij uitkomt, en passend in de roosters van onze kinderen en mijn man. Al met al werk ik nu veel meer dan de 2 dagen voor de klas, maar het ideale is, ik kan het allemaal zelf indelen en dat geeft een hoop rust!

Wil je meer weten over Bloei! Kindercoaching en trainingen?
Neem dan eens een kijkje op www.bloeikindercoaching.nl
Of volg mij op www.facebook.com/bloeikindercoach

Vrolijke groetjes, Suzanne

 

 

Tagged , ,

About Claudette Dumas

Zins eind 2015 ben ik eigenaar van relaxed opvoeden, met een leuk team en veel plezier draaien we de blog relaxed opvoeden. Iedereen geeft in geheel eigen expertise tips over opvoeden en advies en begeleiding. Zelf is mijn achtergrond pedagogiek, ik hou mijn voornamelijk bezig met het reilen en zeilen rondom Relaxed opvoeden. Hier naast begeleid ik ouders. Verder ben ik geregeld aanwezig bij kopje relaxed waar moeder samen komen voor een leuke ochtend of avond. Vind het heel belangrijk dat vakkennis bij gehouden word zins 2017 volg ik de studie klinische psychologie.
View all posts by Claudette Dumas →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *