Of ik eventjes een voorstelblog zou willen maken… Wie ik ben, wat ik doe, wat m’n ideeën en dromen zijn etc.

Kun je geloven dat dit even moest bezinken vooraleer ik ermee aan de slag kon gaan?? Die vragen lijken namelijk heel simpel, maar zijn het allerminst. Eventjes mijn hele identiteit, inclusief mijn ideeën en dromen op papier vatten…  Ok, daar gaan we…

Ik ben Katrien Volckaert. 43 jaar oud, al moet ik hiervoor toch altijd eventjes terugrekenen. Triviale dingen onthoud ik namelijk niet zo makkelijk. Al helpt het natuurlijk wel dat mijn jongste dochter me er gisteren nog op wees dat ik komende zondag 44 word…

De allerbelangrijkste rol die ik in dit leven vervul, is die van moeder. Onze vier kinderen zijn onze grootste rijkdom. Toen de oudste dochter geboren werd, een dikke vijftien jaar geleden, – en hiervoor hoef ik niet te tellen! – nam ik het besluit om haar zelf op te voeden. Het werd de start van een negenjarige carrière als thuisblijfmoeder. Na de oudste dochter volgden namelijk nog de jongste dochter, de oudste zoon en de jongste zoon. Toen de jongste zoon ook naar school begon te gaan, voelde ik mij thuis niet meer zo gewaardeerd. Aan het huishouden beleefde ik namelijk enorm weinig plezier. En dus stapte ik terug in de job die ik zo’n decennium geleden achter me gelaten had. Als kinesiste stond ik in voor de motorische ontwikkeling van kinderen met leer- of ontwikkelingsstoornissen. Halftijds, dan toch. Want het huishouden liep natuurlijk niet zomaar weg…

Drukke jaren waren het. Intense jaren. Mooie jaren. Zo’n stuk of vijf. Ik deed ervaring op in het werken met kinderen, en mijn eigen kinderen werden groter. Helemaal zoals het hoorde.

Alleen kreeg ik het alsmaar moeilijker. Zowel lichamelijk als mentaal.

Een heel belangrijk thema kwam telkens opnieuw boven water drijven. Een thema waarvan mijn vier o zo gevoelige kinderen mij de wegwijzers toonden. Een thema dat ik niet langer wilde omzeilen. Niet langer kon omzeilen… Hoogsensitiviteit. Het werd tijd om mijn eigen hoogsensitiviteit een waardige plaats te bezorgen in mijn leven. Het werd tijd om voor mezelf te zorgen. Het werd tijd om mijn dromen terug op te poetsen…   Dan pas zou ik een goed voorbeeld kunnen zijn voor mijn eigen kinderen…

Zo kwam het dat ik coaching-opleidingen ging volgen. En dat gaandeweg het idee groeide om de sprong te wagen. Om de zekerheid van mijn vaste job in te wisselen voor de uitdaging van iets nieuws… Om de sleur van mijn huidige leven om te ruilen voor avontuur en zelfontplooiing. Om het alledaagse om te buigen in iets buiten-gewoons.

En ik sprong.

Ik sprong mijn dromen tegemoet.

Mijn dromen om zoveel mogelijk ouders de tools te geven om op een positieve manier met hun kinderen om te kunnen gaan. Mijn dromen om terug een volwaardige plaats te geven aan het voelen, in deze maatschappij van denken. Mijn dromen om hoogsensitieve personen te begeleiden. Om van hooggevoeligheid een kracht te maken. Om mensen de schoonheid hiervan in te laten zien.

Laat dat nu ongeveer de fase zijn waarin ik me bevind. Ik ben gesprongen, en ik spartel om mijn hoofd boven water te kunnen houden. Ik vecht tegen de realiteit van het leven van een zelfstandig ondernemer. Ik vecht tegen mijn eigen idealistische verwachtingen en de financiële verwachtingen van mijn echtgenoot. Ik vecht tegen meer en tegen beter.

Maar tegelijk geniet ik. Geniet ik van elke kans die ik krijg. Van elke ervaring die mijn comfortzone vergroot. Van elke letter leuke feedback. Van mezelf tegen te komen. Van mezelf terug te vinden. Van samenwerken met collega-coaches. Van kleine groepen zien groeien. Van dromen die af en toe eens uit kunnen komen…

Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn als voor mijn grote sprong.

Wat ik nu meemaak, nemen ze me nooit meer af.

Lichamelijk ben ik nog steeds op de sukkel. Spierproblemen beperken mij zwaar in mijn sportieve mogelijkheden. De zoektocht naar een diagnose en een remedie is volop aan de gang, maar de weg is lang…

Genoeg voer om over te schrijven, dus…

Liefs,

Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *