Training Mindfulness voor kinderen

Na de zomervakantie ga ik een training geven mindfulness voor kinderen. Ik ben druk bezig met de voorbereiding om 10 leuke en leerzame lessen te gaan geven aan kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Ik heb gekozen om het voor een klein groepje te gaan doen, 6 kinderen. Ik vind dat de kinderen allemaal de aandacht moeten krijgen van mij zodat ze zich thuis voelen, en dat het niet eng is, omdat het een intiem clubje is. Door mindfulness te gaan geven, leren kinderen rust te vinden in hun hoofd.

Kinderen ervaren tegenwoordig veel stress, ze moeten erg veel. Iedereen weet dat stress geen fijne ervaring is, en ik wil niet dat kinderen zo jong dat al ervaren. Door aan mindfulness te doen, leren kinderen zich ontspannen. Ze krijgen van mij dingen mee naar huis waar ze mee kunnen oefenen, zodat ze er dan ook thuis mee aan de slag kunnen gaan.

Ik wil heel graag kinderen helpen zodat ze in het ‘nu’ leven. Dat ze niet druk bezig zijn met wat er nog gaat komen, of wat er al geweest is. Door aan mindfulness te doen zullen de kinderen zich ontwikkelingen in de kwaliteiten als aandacht, concentratie, geduld, vriendelijkheid, verdraagzaamheid waardoor ze ook beter zullen omgaan met omstandigheden die ze zullen ervaren in hun leven. Ik wil de kinderen graag deze mooie kwaliteiten laten ontdekken door hun de mindfulness training te gaan geven.

Groetjes Kindercoach Renée

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.