Tips

Tips om je kind zindelijk te maken

Zindelijk worden is een heel karwei!

Die luiers zijn mega duur en er komt een tijd dat je vind (of anderen vinden) dat het tijd is om plasjes te doen op de wc. Maar wat als je kind daar nou anders over denkt.
Ze wil niet, durft niet, lukt niet. Een beetje motivatie is wel gewenst.
Hier een aantal tips om er het tot een succes te maken! 

  1. Stickersysteem; Maak een vrolijk en gekleurd blad met bijvoorbeeld 5 of 10 rondjes. Bij een plas op de wc verdient het kind 1 sticker. Na 5 of 10 stickers (spreek dat af) krijgt je kind een…. (kleinigheidje of extra verhaaltje o.i.d. )
  2. Enthousiasme; Plasjes op de wc doen is leuk! Dat is het motto. Dus moedig vooral hard aan. Zing een liedje, doen een dansje, high five voor het proberen en knal confetti desnoods bij de eerste plas! Laat ze vooral weten dat je trost bent vooral zowel het proberen als het slagen van die poging.
  3. Ieuw; ervaren dat het nat en vies wordt kan ook helpen bij sommige kinderen. Dan  doe je eerst een onderbroekje aan en daarna de luier eroverheen. Gevolg is dat ze plassen en ervaren dat hun onderbroek vies wordt (ieuw) maar jij als ouder niet constant hoeft te dweilen.
  4. Vaste tijden; Soms werken vaste tijden ook goed. Je spreekt met je kind af dat je elke ochtend en avond naar de wc gaat. Of nog vaker, ochtend, na fruit eten, voor broodje eten etc. Vaste momenten waarvan kinderen weten dat ze heen gaan. Van daaruit kun je verder kijken wat past bij je kind.
  5. Geef het de tijd; Als laatste tip!! Wees zelf relaxed hierin. Niet teveel pushen, aanmoedigen mag! Ieder kind is uniek. De 1 is met 2 jaar al zindelijk en de ander pas met 3.5 jaar. Aanvoelen hierin is een pre! Beloon je kind uiteraard altijd! Ook als er geen plasjes komen maar beloon dan voor het feit dat het heel goed geprobeerd is.

 

Na het lezen van deze tips wensen wij de kleine (en jouw als mama/papa) heel veel plas-succes!

Tagged , , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *