Spelletje explosief

Vijf jaar is hij en komt met zijn moeder even een bakkie doen.
Ze zijn op weg geweest met de auto om ergens spullen weg te brengen. Zo’n autorit van een uur. Hij heeft zijn tas met knuffel en een spelletje kwartet bij zich.

Een spelletje kwartet
Gezellig aan tafel een spelletje doen met elkaar is altijd leuk! Het eerste spelletje gaat goed. Hij benoemt wat hij wil hebben en in het algemeen aan ons alle drie. Dat kan natuurlijk niet en ook aan één iemand vragen gaat goed. En raad eens, hij wint nog ook. En ik? Ik heb er 0 gehaald.

Het tweede potje wordt baloriger, de kaarten rollebollen over de tafel en ik kan zien wat hij heeft.

Ik wil ook winnen
Ik wil ook winnen en vraag dus deze kaart. Dat is moeilijk voor hem, want ik heb gespiekt. Ja oma wil ook winnen. Dan is zijn moeder aan de beurt en vraagt een kaart aan opa. Die heeft hij niet en nu is hij zelf aan de beurt. Het benoemen van de kaart die hij wil hebben doet hij met alledrie de kaarten. Dat vindt zijn moeder niet goed.

Kleuterboosheid
En na wat woorden geeft hij haar een klap. Dat wordt niet getolereerd en eerst wordt hardop uitgesproken dat slaan van je moeder echt niet mag en excuses gemaakt. Dan maken we het spelletje balorig af en verdelen we de kaarten dat iedereen gewonnen heeft. Daar drinken we thee op en eten we chocola.

Dankbaarheid
Daarna gaan ze weer naar huis. Mijn oma hart is weer vervuld van dankbaarheid dat wij dit zo onverwacht cadeau kregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *