Sinterkerst stress! 
Drukte, stress, paniek rond sint en kerst? Vanaf nu niet meer!!!! 6 gouden tips!!
 
Wie kent het niet? Elke ouder kent de drukte rondom sinterklaas en kerst. Pfff….wat geven we de kinderen dit jaar in hun schoen? Wat op sinterklaasavond?  Hoe gaan we het vieren en waar? Dan heb je dat gehad en heb je vaak ook nog de kerst drukte!  Sommige mensen vieren dat ook of juist met pakjes onder de boom. Ja, wij ook dus ik ben zeker bekend met de kerst drukte. 
 
Laten we beginnen bij de sinterklaas gekte. Heerlijk vind ik het. De sfeer, de kindergezichtjes, het zingen bij de open haard, de donkere avonden, ‘s morgens de opgetogen klanken als er een cadeautje in hun schoen ligt. Dan denk ik ook aan mijn eigen leuke herinneringen als kind aan deze periode. Heerlijk toch? Je laat je kind graag hetzelfde ervaren als jij hebt gedaan vroeger. Je gaat sinterklaas opzoeken, je staat in de kou liedjes te zingen. …ik krijg er al zin in als ik erover schrijf.
 
En zodra sinterklaas op de boot naar Spanje vertrekt, zet ik de middag erna de kerstboom in de kamer. En natuurlijk samen met het hele gezin de boom versieren. Wat een gezelligheid vind ik dat. Zelfs de pubers doen mee, terwijl ze normaal niet weten hoe snel ze naar hun kamer kunnen vluchten. Ik vind het dus extra gezellig dan. Lekker met z’n allen. Vaak heb ik al wat pakjes gehaald en die gaan dan meteen onder de boom. Dit zorgt al meteen voor vreugde bij de kinderen. Gaan we weer! Hihihi…ik besef nu pas dat dit misschien niet zo’n goede zet is. Maar goed. Ja al die drukte dus. En familie te eten. En oud en nieuw vieren met familie en vuurwerk en….
We kunnen het ons wel lekker moeilijk maken hè?  Ja, vooral vrouwen zijn hier echt een ster in. 
 
Even wat tips voor in jouw schoen of voor onder jouw kerstboom dit jaar:
 
1. Ik begin al met cadeautjes te verzamelen zodra de zomervakantie voorbij is. Lekker rustig op mijn gemak. Als ik iets leuks zie (lees de kinderen), neem ik het mee (of stiekem de dag erna) en pak het in zodra het feestpapier te koop is. Ik ben nu al klaar voor sint en kerst. En weet je, voor mij extra leuk straks met uitpakken want ik weet vaak niet meer wat er nou uitgepakt gaat worden. 
 
2. Verzin al ruim van te voren hoe je de kerst gaat vieren en met wie.
 
3. Verzin al ruim van te voren wat je met kerst wilt eten. Zoek het recept op en bekijk wat je al in huis kunt halen, wat je waar kunt kopen. Alles om het soepel te laten verlopen. 
 
4. Check alvast bij je gasten of je rekening moet houden met allergieën e.d.
 
5. Trek lootjes. Dit scheelt een hoop cadeaus bedenken. Wij zetten in de sinterklaastijd ons schoentje en trekken met kerst lootjes. De kinderen vinden het erg leuk om zelf iets te kopen voor een ander en dat ze mee mogen doen met alle geheimzinnigheid.
 
6. Laat met oud en nieuw (of kerst) alle gasten iets meenemen. Zo hoef jij alleen vooraf en achteraf het huis netjes, schoon en gezellig op te leveren. Voor jou dus extra plezier! 
 
Vind je eigen weg hierin. Ga ervaren wat voor jou werkt. En misschien kom je zelf nog op andere ideeën. Het maakt niet uit, als jij maar lekker kunt ontspannen deze winter. Ga genieten van alle vreugde om je heen.
 
Ik wens je alvast heel fijne feestdagen toe.
 
Liefs,
 
Petra van Elven 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.