Schatgravers, het spel – de recensie

Recensie schatgravers

Relaxed Opvoeden heeft mij gevraagd een recensie te schrijven over het spel Schatgravers.
Natuurlijk! Dat doe ik graag!
In mijn coachingspraktijk gebruik ik het spel regelmatig.  Individueel maar ook in groepjes in workshopvorm. In de klas, als leerkracht, gebruik ik het spel.
De leerkrachten die de cursus coachend voor de klas volgen krijgen dit spel en leren er mee werken.  (www.coachendvoordeklas.nl)

Schatgravers, het spel - de recensie

Het is een kaartspel die op verschillende manieren is in te zetten. Persoonlijk vind ik het spel het leukst om met een groepje kinderen te spelen. Omdat je elkaar dan kunt stimuleren en helpen bij het vinden van elkaars schatten.
Het is een kaartspel die bestaat uit schatkaarten. Kaartjes met daarop eigenschappen, talenten, kwaliteiten die je zelfvertrouwen en je zelfbewustzijn vergroten. Ook zijn er karweikaarten.
Deze kaartjes zijn onderverdeeld in thema’s. De opdrachten die erop staan laten je doen, denken, dromen, ervaren, ontdekken, bezinnen, genieten én veel lachen!

Ik speel het spel meestal zo: alle kinderen krijgen 5 willekeurige schatkaarten. Samen bekijken we de betekenis van de kaartjes en of ze bij je passen of niet. We trekken om de beurt een karweikaart en voeren die alleen, samen of met de hele groep uit. Na een opdracht mogen de deelnemers een nieuw schatkaartje pakken en deze inwisselen als ze willen. Net zolang tot ze 5 schatkaarten  voor zich hebben liggen die helemaal bij hen passen. Deze schatten komen op een echte schatkaart die mee naar huis mag.

Soms geef ik ze ook de opdracht om op zoek te gaan naar een verborgen schatkaart. Een eigenschap die je graag wat zou willen vergroten….
Deze eigenschap komt op een zelf ontworpen kaart (die de deelnemers weken later via de post van mij krijgen) of deze gaat opgerold in een flesje als flessenpost mee naar huis.

Wat opmerkingen van de schatgravers zelf:

“Wat heb ik gelachen!! …..”
“Ik vind het best moeilijk om te zeggen welke eigenschappen bij mij passen…“
“ Ik heb andere schatten  gevonden dan de vorige keer!!’”
“ Whooh, keuzes maken is écht heel moeilijk…”
“Dit kaartje hoort meer bij jou!”
“Misschien kan ik het al wel goed voor ik die kaart krijg… “
(over de verborgen schat)

Ik word zelf altijd erg blij van het spelen van dit spel!
Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die, in welke vorm dan ook, de zorg over kinderen draagt. Leuk voor de opvoeder die het leuk vindt om spelletjes te doen met zowel luchtigheid als diepgang en hiermee het bewustzijn en zelfvertrouwen van kinderen wil vergroten.
Ik wens iedereen mooie schatten toe!

Dit spel is te koop bij;

http://hetzonnewiel.nl/ en http://www.schatgravers.com/

    ColindaCoacht
kinderen-ouders-leerkrachten-opvoeders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.