Een vrouwenlichaam creëert nieuw leven en dat is een onwijze prestatie! Tijdens je zwangerschap staat je lijf in het teken van het maken van nieuw leven en dat laat vaak zijn sporen na. Zij het letterlijk door middel van littekens of lubberend vel. Maar ook figuurlijk, je kan letterlijk heel anders in je vel zitten.

Geen een hetzelfde

Een zwangere vrouw, geen een ziet er hetzelfde uit. De ene komt kilo’s aan, de ander bijna niks. Er ploppen navels wel of niet naar buiten, linea nigra (zwangerschapsstreep) wordt wel of niet zichtbaar en de ene is een wandelende striae verzameling en de volgende heeft nog geen scheurtje.

Maar dat is allemaal uiterlijk! Ook qua kwaaltjes lopen de verschillen ontzettend uiteen.

Vrouwen met bekkeninstabiliteit die na een paar maanden niks meer kunnen en andere vrouwen staan met 41 weken nog vrolijk hun ramen te zemen. Ontzettend misselijk of juist niet, de ene heeft urineverlies en een ander heeft er nog nooit van gehoord.

Tijdelijke bewoner…

Maar 1 ding hebben al die lichamen gemeen: ze dragen een baby. Ze creëren een levend wezentje en uiteindelijk zetten ze het op de wereld. 9 Maanden deel je je lichaam met je baby, ben je er verantwoordelijk voor en moet je er rekening mee houden in veel van wat je kiest.

Maar als die baby er is, is je lichaam opeens weer leeg en stil. Je mag alles weer eten, drinken, de achtbanen zijn jouw terrein en ook je kleding kun je weer langzaam gaan opzoeken. Maar hoe zit je in je vel?

Even wennen…

Eerlijk gezegd vind ik het zelf best een ding. Ik was al niet de slankste en strakste, maar na mijn zwangerschap heeft dit een hele andere dimensie gekregen en dat vind ik erg lastig.

Het litteken van mijn keizersnede maar ook striae (ont/ver)sieren mijn lichaam. Mijn borsten noem ik ‘mijn ceylonnetjes’ (als in ceylonthee) want ook die zijn absoluut niet meer wat ze waren! En het lijf wat ik nu overhoud, hoe prachtig en mooi mijn kind ook is, daar kan ik nog niet zo best mee door één deur.

Ommekeer

Vind ik dat moeilijk? Ja! Lukt mij dat vaak? Nee! Is dat wel wat ik wil nastreven? Zeker! Daarom maak ik een ommekeer, het is tijd voor een ode aan de blubbers en de strepen!

Toch realiseer ik me meer dan ooit tevoren dat ik een voorbeeldfunctie heb. Ik wil laten zien dat het goed is te houden van het ‘huisje’ waar je in woont en dat je er goed voor moet zorgen!

Wat te doen?

Beter in mijn vel komen te zitten is mijn streven. Goed voor mezelf zorgen met voeding en bewegen. En wie beter dan Eddy van New Born Fit Mama (NBFM) kan mij begeleiden om weer goed in beweging te komen?! In augustus ga ik starten met een traject waarbij hij mij gaat begeleiden en zo kom ik letterlijk en figuurlijk in beweging in een mooi proces! Ik heb er zin in (en zal jou op de hoogte houden natuurlijk)!

Lief lijf…dankjewel…

… voor alle jaren dat je mij draagt.
… dat je mij het mooiste hebt geschonken wat ik bezit.
… ik elke dag mag zien dat mijn lijf nieuw leven heeft voortgebracht.

… dat je zo krachtig bent en sterk.
… dat je mij leert beter voor mezelf te kiezen.
… dat je precies zo bent als je nu moet zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *