Er is deze maand een nieuwe ‘Blogmoeder’ aangeschoven bij Relaxed Opvoeden. Hieronder kun je even kort kennis maken.

Met de billen bloot
Nou, daar gaat ‘ie: een eerste blog voor relaxed opvoeden. Wat leuk en spannend! Nu is bloggen op zichzelf niet zo spannend meer, dat doe ik nu al een paar jaar. Maar altijd van achter mijn professionele masker als kinderpsycholoog en orthopedagoog. Mijn kennis delen, ervaringen vanuit mijn eigen praktijk (daarover straks meer), leuke anekdotes. Dit is wel even andere koek, want voor Relaxed Opvoeden ga ik vanaf volgend jaar bloggen over persoonlijke ervaringen uit mijn privé leven. En ja, dat voelt wel een beetje met de billen bloot!

Over mij:
Al een jaar of zeven werk ik in de kinderpsychologie en kinderpsychiatrie. Ik help kinderen en jongeren beter in hun vel te komen als ze bijvoorbeeld angstig, depressief, of heel onzeker zijn, of als er sprake is van autisme, ADHD of een gedragsprobleem. Ook de ouders begeleid ik in hoe ze hun kind hierin het beste kunnen ondersteunen, en strooi dus veelvuldig met tips en adviezen. Sinds ongeveer 2 jaar doe ik dit vanuit een eigen praktijk in Utrecht, Praktijk PsychoWijs, waar ik me helemaal toespits op het overwinnen van kinderangsten en verwerken van traumatische ervaringen.

 

De perfecte moeder:
Regelmatig krijg ik te horen dat ik ‘een goede moeder zal worden’. Misschien is het mijn eigen beleving, maar mensen lijken te verwachten dat ik alles over opvoeden weet, en het dus zelf goed zal (moet?) doen. De perfecte moeder, het klinkt wel erg aantrekkelijk moet ik zeggen… Maar OMG wat ligt die lat daarmee ook hoog.

 

De verrassing…
Tja, en waarom dit allemaal nu zo relevant is: ik wórdt april volgend jaar moeder! Voor het eerst. En niet van één, maar zelfs van twee! Yes, er is een tweeling op komst! Ontzettend leuk natuurlijk, maar als iets voor chaos gaat zorgen, is het wel een pasgeboren baby. Of twee. En natuurlijk ga ik, net als iedere andere jonge moeder, bezorgd, onhandig, moe en gestrest zijn. En geloof me: ik ga dan, net als jullie allemaal, lekker stuntelen. Met mijn goede adviezen voor anderen. Zelf ook fouten maken en het even niet meer weten. Ook al geef ik iedereen goede tips. Want tja, het is gewoon niet hetzelfde als je er zelf middenin staat. Denk ik.

En misschien dat mijn kijk op mijn werk ook wel verandert. Dat ik dingen anders ga zien en anders ga doen. Werkt het verrijkend, of zitten je eigen moederschap en opvoednormen soms juist in de weg? Ik heb nog geen idee..

 

Beleef met mij mee!
Hoe dan ook, er gaat een hoop veranderen. Ik kan er een beeld van maken, maar of het klopt… dat weten we pas als ze er zijn! Ben jij nieuwsgierig naar hoe ik deze bijzondere zwangerschap en de kraamtijd beleef? Volg dan mijn blogs hier op Relaxed Opvoeden en lees hoe ik de boel thuis relaxed probeer te houden.

Ik ben heel benieuwd of mijn beleving klopt: denken jullie dat een kinderpsycholoog of opvoedingsdeskundige zelf een goede ouder wordt, of vind je dat diegene het zou moeten zijn?

En zijn er andere kindercoaches, professioneel opvoeders (jeugdzorg, KDV, etc.) die meelezen, en wat is jullie ervaring?

Laat het me weten via een reactie hieronder!

 

 

Roxanne studeerde in 2010 af op orthopedagogiek en heeft ruime werkervaring in de Kinder- & Jeugd GGZ. Vanuit haar praktijk PsychowWijs helpt ze kinderen steviger in hun schoenen te staan, hun angsten te overwinnen en nare ervaringen te verwerken. Haar motto: iedereen vedient het om ongeremd en onbezorgd op te groeien, vrij van angst en onzekerheid! Naast het voeren van haar eigen praktijk PsychoWijs, wil Roxanne haar kennis ook op een positieve en prikkelende manier delen met de ouders en andere geïngeresseerden op RelaxedOpvoeden.nl.

Meer informatie over Praktijk PsychoWijs vind je op:

www.psychowijs.nl en op Facebook

6 Replies to “Nieuwe blogmoeder ; Roxanne van Psychowijs”

  1. Wat ontzettend leuk Roxanne! Gaaf dat je jouw persoonlijke ervaringen wilt delen met het grote onbekende publiek. Ben ook reuze benieuwd hoe jouw moederschap je rol als orthopedagoog zal beïnvloeden, laat het maar lekker van je af komen. En als je soms moeite hebt om er met een afstand naar te kijken dan helpen we je wel 🙂

  2. Tweelingen!! Geweldig!! Ik volg super graag hoe alles je vergaat Roxanne. En ik hoop dat je jezelf toestaat om heeel veel te stuntelen, juist om die relaxte moeder te kunnen zijn die niet alles perfect hoeft te doen maar wel ook genoeg kan genieten tussen alle chaos door. U can do it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.