Het is soms best moeilijk om een besluite te moeten nemen. Toen ik 4 jaar was overleed mijn oma aan borstkanker. Haar zus, mijn oudtante, al jong weduwe geworden en kinderloos gebleven, “adopteerde” mijn broer en mij als haar kleinkinderen.
Afgelopen november was het alweer 10 jaar geleden dat ze overleed. En naast alle prachtige, warme herinneringen die ze ons heeft nagelaten, liet ze ook spullen na.

Spullen, in dit geval meest oude bijbels en psalmboeken, die inmiddels al overal in huis hebben gestaan; op zolder, in de boekenkast, nu tijdens de verbouwing weer in een doos om straks uiteindelijk weer in een boekenkast te belanden om daar tot in lengte van dagen ongelezen te blijven staan.

Sinds afgelopen december houd ik een bullet journaal bij. Die gebruik ik o.a. als agenda, maar ook lijstjes en notities komen er in te staan. Zo liggen niet meer overal losse briefjes.
Maar ook gebruik ik mijn bullet journaal voor creatieve dingen. En daar ga ik nu de uit elkaar vallende, stukgelezen bijbels ook voor gebruiken. En zo worden deze dierbare stukken weer een onderdeel van het dagelijks leven. Het is bijna Pasen, een mooi moment om hiermee te beginnen.
Maar daarmee zijn we er nog niet. De andere spullen zijn er ook nog. Wat voor waarde heeft het nog. Krijg ik spijt als ik ze weg doe?
Meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, ze zijn eenvoudig vervangbaar.
Dit zijn toch de spullen die bij mij voor een innerlijke strijd zorgen. Ze zijn geweest van een persoon die mij zeer dierbaar was.
Uit de blogs, vlogs en boeken van de echte opruim- en minimaliseergoeroes die deze planeet rijk is, probeer ik inspiratie te halen.
Hun advies is vooral; leef in het NU, met wat je NU nodig hebt, wat bij deze levensfase past.
Een mooie gedachte, toch laat ik de doos met spullen nog even staan…

-wordt vervolgd-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *