Heerlijk! Ik heb uitgekeken naar de vakantie! Jullie ook?

Al dacht ik soms wel van hoe zal dat gaan nu de kinderen wat groter worden? Zullen ze al van alles willen of valt het nog mee? Ze hebben nog geen invloeden van klasgenootjes en zijn nog te jong om te beseffen wat iedereen doet of kan gaan doen. En wat er allemaal te doen is, dat besef hebben ze ook nog niet zo. We zijn een midweek weg geweest met een opa en oma van Caithlynn en Milano….

En wat hebben we allemaal genoten! Niks moest maar veel mocht. Toch de regelmaat maar in iets rustigere vorm. ‘s ochtends mochten de kinderen kiezen wat ze wilden gaan doen. De eerste ochtend zwemmen, tweede ochtend spelen in de ballenbak/klimrek en de derde ochtend hetzelfde als de tweede ochtend. ‘s middags lieten wij de opa en oma van Caithlynn kiezen wat ze wilden gaan doen en tuurlijk ging dat wel in overleg met ons, maar vooral de opa en oma kozen. Twee middagen naar verschillende steden geweest en een keer bij komen door middel van slapen. Het was een heerlijke, rustige, leuke weg-ga-vakantie. Bij thuis komst heb je al snel dat je van alles wilt doen. Maar ook hier proberen wij vast te houden om rustig te beginnen, maar wel ritme te houden. Bepaalde dingen moeten gewoon gedaan worden. En dat lukt ook wat makkelijker nu je samen als ouders thuis en vrij bent. Even iets snel door pakken en dan weer wat leuks doen. Zo zijn wij vaak aan de wandel en de kinderen fietsen. En als afsluiting van het rondje de kinderen naar een speeltuintje hier in de buurt.

Laatst zijn wij naar een grote speeltuin geweest, heerlijk voor de kinderen en ja ook voor ons. En ze vragen er nog steeds om, om er naar toe te gaan. En ja we zullen er nog eens naar toe gaan want het is gratis. Op de verplichte consumptie na, maar dat heb ik er zeker wel voor over.

Wat voor soort vakantie’s vieren jullie? Gaan jullie ook echt daadwerkelijk in de relaxstand? Of moet er dan echt nog van alles en lukt dat dan ook? Vergeet niet dat ook jij soms even niks hoeft… en ook echt mag relaxen! Je kan als ouders zijnde, mits je met zijn 2 bent uiteraard, ook soms afwisselen. Dat de 1e dag bijvoorbeeld ouder 1 alles op zich neemt qua zorg voor de kinderen en de 2e dag uiteraard ouder 2. Zo kan je ook als ouders zijnde echt even opladen. Want laten we eerlijk zijn, ook wij als ouders zijn het nodig om even rust te hebben 🙂

 

Tot schrijfs!! Liefs Melanie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.