Bloggers, Marieke de Boer

Hallo?

Hoi mama…. Hey papa… 

Mag ik even je aandacht? Ik weet dat je druk bezig bent… Vooral in je hoofd, dat voel ik zo aan. Klopt het dat ik voel dat je het niet meer weet? Dat je even teveel in je hoofd zit? Dat je de verbinding met jezelf kwijt bent? 

Dat voelt niet zo fijn voor mij hoor! Je bent voor mij mijn reddingsboei! Ik heb je nodig… Nu je (even) aan het wankelen bent, begin ik mij onrustig te voelen. 

Ik wil je wel graag helpen! Dus ik ga je aandacht vragen! Dat is wat ik kan doen… Ik weet namelijk niet hoe ik het anders moet doen. 

Ik heb verschillende opties: 
– Ik gap leasen… ik ga zeggen dat ik heel erg mijn best heb gedaan en mijn tanden al heb gepoetst. Goed he? Ik vind het namelijk heel vervelend als je anders boos gaat worden op mij, je hebt al zoveel aan je hoofd, dus ik doe zo goed mogelijk mijn best om je tevreden te houden! Lief toch? 

– Ik ga de clown uithangen! Ik maak gekke grapjes aan tafel in de hoop dat je er om gaat lachen… ik ga praten met een gek stemmetje en hoop dat je mij dan weer gaat horen.. Ik doe gekke stunts en hang op de kop in de hoop dat je mij weer even ziet. Alles om weer even met jou in verbinding te zijn!

– Hmmm… Ik ben het een beetje zat! Liever een reactie, dan geen reactie! Ik zet mijn bokkenpruik op.. Ik laat weten dat ik dit gewoon best zat ben! Jij moppert op mij, maar jij bent er zelf even niet bij met je hoofd. Ik zoek je grenzen op! Dan maar boos… Wie weet helpt het!

– Maaaaahaaaaaaaammmmm…. Papppaaaaaaaaaaaaaa…Mag ik TV kijken alsjeblieft? Ik zeur net zolang aan je hoofd, totdat je antwoord geeft. Je zegt ja, vol afwezigheid. Niet helemaal wat ik wilde maar oké, voor nu laat ik je even met rust. Ik probeer de volgende keer wel 1 van de andere opties. 

Marieke de Boer Paardekooper

Praktijk kind in Bloei
Marieke@kindinbloei.nu 

Tagged , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *