Heerlijk……..bijna vakantie!!

Goh, vandaag gewoon nog eventjes een vrije dag. Een extra vrije dag zo voor de zomervakantie. En wat ga ik er heerlijk van genieten. Net dochterlief naar school gebracht, heerlijk op de fiets. We waren een beetje aan de late kant, ach ik maak me niet meer zo druk die laatste weken en de juf ook niet merkte ik.

Gisteravond schoonmaak avond op school gehad dus de juf was veel te blij met haar schone lokaal (mede dankzij mij). Dikke knuffel van dochterlief en weer lekker naar huis. Vandaag lekker klusjes doen die er steeds niet van komen. Ik verheugde me er gisteravond al op. Wat zijn wij mensen toch eigenlijk vreemde types he? Maar ik ervaar als moeder van een kleuter, bonusmoeder van 2 pubers en creatief kindercoach met eigen praktijk, dat er nog wel eens klusjes blijven liggen gedurende de week. Wat zeg ik, de maand…het jaar! Want wat vliegen die weken vaak om. En dan kijk ik in het weekend om me heen en zie van alles dat ik nog had willen doen.

Eindelijk een extra vrije dag en wat ga je dan doen…ontspannen? Wel nee, die klusjes wegwerken! Herkenbaar? Ik hoop toch van wel en niet dat ik de enige gekke moeder op deze wereldbol ben die dat zo aanpakt. Dus nu zit ik thuis, heerlijk aan de eettafel te schrijven. Het zonnetje schijnt al heerlijk. Ik kijk even naar buiten. Daar is het nog steeds alsof we aan het strand wonen. Nee dat is echt niet zo. Ik zal je even bijpraten:

Onze tuin hebben we vorig jaar helemaal leeggehaald. Gras eruit, stenen eruit, heel veel zand erin. Volgende week komen de nieuwe stenen en de stratenmakers! Heerlijk! Ik vind het fantastisch hoor dat liggen met een handdoekje op het ‘strand’, maar dat zand binnen op ons nieuwe laminaat, dat vind ik wat minder. Dat ga ik dus niet missen. Zand onder mijn voeten tijdens het koken al helemaal niet. Ik kijk dus uit naar de komende weken, die laatste schoolweken. Heerlijk dat jaar afronden.

De zomer in, met vakantie gaan. Het geeft een bepaalde sfeer die door heel Nederland lijkt te trekken. Een vrij, vrolijk en ontspannen sfeertje. Ook wij gaan lekker op vakantie. Dit jaar naar Frankrijk. Het huisje met airco staat al op ons te wachten, dus zo ontspannen mogelijk die kant op. Even bijtanken na een druk schooljaar. Bij ons hangt de kalender aan de muur. Hierop strepen we elke avond de dag weg. “Nog 12 nachtjes slapen mama!” zei mijn dochter gisteravond. Heerlijk, dacht ik. Ik merk dat ik dit jaar wat minder last heb van het jaar goed te willen afsluiten. Ik besef eigenlijk nu pas wat voor druk wij onszelf op kunnen leggen.….2 keer per jaar het jaar goed af te willen sluiten. Ik weet dat er veel moeders zijn en misschien ook wel vaders die dit zo ervaren. Je wilt alles op orde hebben voordat je met vakantie gaat, maar ook school goed afronden voor de kids. Je kinderen zijn drukker en vermoeider doordat ook zij toe zijn aan vakantie. En dan het warme weer van de laatste tijd. Kinderen op, ouders op. Ik wilde hier graag iets mee en heb vorig jaar het roer omgegooid.

Ik heb een nieuwe baan gezocht, ontslag genomen (na 10 jaar), mijn eigen praktijk eindelijk geopend en gezegd: “Ik doe geen dingen meer die ik niet leuk vind en ik maak me niet meer zo druk.” Pfff, soms best lastig, maar ik merk dat ik steeds meer ontspan tussen de dingen door (lees zwemles, helpen op school, kinderen ophalen en wegbrengen, praktijk, invallen, huishouden, eten koken….). Echt, ik doe mijn best en het werkt. Ik ben er nog niet, want de rest om mij heen gaat gewoon door, maar ik blijf volhouden want ik weet dat ik niet terug wil naar voorgaande jaren.

Dus nu zit ik aan de eettafel zo te schrijven en ben ik me bewust van mijn nieuwe mindset. En als ik het met mijn drukke en volle leven kan papa’s en mama’s…dan kunnen jullie het ook met jullie drukke en volle leven! Geniet lekker van je welverdiende vakantie, wanneer deze ook gepland staat.

Veel liefs,

Petra van Elven

 

Creatief Kindercoach

www.vindjeeigenweg.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *