Goodbye vakantie, hallo werkweek en realiteit:)

 Ja daar is er weer één! Dat is dan even geleden zeg…

 Leuk dat jij er weer bij bent! Ik heb je gelijk wat op te biechten, ik ben toch niet zo’n frequent blogger als ik had verwacht, dus die verwachting wil ik wat bijstellen, Ik wil je als trouwe lezer bedanken voor je geduld! Er volgt zeker meer. De reden is de opstart van mijn bedrijf, ik heb mijn baan opgezegd om Van-Binnen de volledig aandacht te geven die het verdiend. En daarbij behoort durven te kiezen en vertragen.

Poe en écht, dat is echt meteen mijn grootste leerschool… een leerzaam proces.

Dit is mijn missie
Voor de generatie van de toekomst een bijdrage mogen leveren, gericht op het in balans, gezond en gelukkig zijn.
Je hart kunnen luchten. Luisteren naar je gevoel, je lijf.
Met daarbij hart en oog vóór en richting de ouder/opvoeder voor een ijzersterke verbinding.

”Groeien, fouten mogen maken, ervaren, vanuit een sterke en veilige basis”

Ik ga uiteraard de vorige blog, nummer 3, nog afronden met blog 4 waar ik al mee begonnen was. Dit is de ” tussen door blog” 🙂 Omdat ik je tijd zeer waardeer!

Lees je mee? Pak een lekker bakkie en relax…:)
Oh en voor dat je begint te lezen nog even dit:

Op instagram en facebook kan je me blijvend volgen voor interessante tips, inspiratie, persoonlijke korte verhalen en nieuwe ontwikkelingen. Zoek me op via @vanbinnen_hartflow, via facebook of de website.

Goodbye vakantie, hallo werkweek en realiteit:)                         Goodbye vakantie, hallo werkweek en realiteit:)

Ik ben benieuwd hoe het met je is
Ik hoop dat je een hele fijne zomer vakantie hebt gehad of dat de vakantie anders nog voor je voor de deur staat!
Bovenal hoop ik dat je genoten hebt en hebt kunnen ontspannen met je partner, kinderen, vrienden en/of familie en dat je een stukje vakantiegevoel mag vasthouden, kan vasthouden. In- en ontspanning in balans 🙂 

Wil je meer naar in- en ontspanning kijken? Met de ontwikkelde methodieken binnen ”Van-Binnen” kijken we naar waar jij naar toe wil door juist niet alleen te denken, maar door uit je hoofd en met je gevoel. Via beweging, mindfulness technieken, ontspanningsoefeningen en intuïtieve coaching.

———————————————————————————————————————————————————————-
Hoe ik dat zelf doe?

Zelf begin ik de ochtend ( inmiddels weer 😉 ) met eerst eens even goed uitrekken 🙂 een ademhalingsoefening en/of meditatie, kort maar krachtig, maar wel zo, dat ik eerst mijzelf de tijd geef wakker te worden, voordat ik bijvoorbeeld de telefoon check. Ook probeer ik dit te doen voordat onze zoon wakker wordt, meestal is Benjamin natuurlijk mijn wekker, maar dan nóg pak ik even dat momentje voor mijzelf, zeker nu laatst een goede vriendin van me, mij hier weer opnieuw op attendeerde. Mijn valkuil is namelijk de dag, week, maand, te laten leiden door alles wat er om mij heen gebeurd,  waardoor ik het gevoel heb geleefd te worden ipv dat ik écht ”beleef’‘. De eigen dingen die ik dan wil doen komen onder aan de streep te staan.

Dit heeft bij mij ook te maken met de snelle social media, telefoon gebruik etc. En daar lopen veel mensen tegen aan, het is een veel gestelde vraag aan mij binnen de begeleiding en trainingen.
De tips die hiervoor gelden zijn, bouw een ”telefoonvrije” dag in en anders in ieder geval telefoon vrije- internet-out en game-over momenten.
Het kost misschien wat tijd en gewenning, maar het loont. Het werkt. Er ontstaat meer rust en meer ruimte. Meer contact.

 

Verder vertel ik het stukje over valkuilen omdat het meest interessante hieraan is, om door te krijgen waar dit door komt. Want daar ligt de echte kern. Je slaat gaandeweg overtuigingen op door alles wat er op je pad voorbij komt, wat je meemaakt, mee opgroeit, of wat je juist hebt gemist. Aan de hand daarvan heb je via die ontstane bepaalde overtuigingen, eventuele oordelen, een kijk op de wereld om je heen. Soms loop je daar in vast of wordt je belemmerd, maak je, je zorgen, heb je bepaalde emoties, zonder dat je weet waar dit vandaan komt. Of misschien weet je het al wel en wil je, je zelf daar meer in ontwikkelen. Van-binnen heeft een krachtige methode om hier met je naar te kijken en daar de juiste weg in te vinden.

Ik heb die overtuigingen in de afgelopen 10-15 jaren onderzocht voor mijzelf. Dit waren pittige jaren, met vallen en opstaan. Heel eerlijk?? Er waren momenten waarbij ik niet eens meer wilde opstaan. Ik kwam erachter dat verlies, rouw en spanning, boosheid en verdriet klem zaten, waardoor ik mijzelf letterlijk zo voelde, KLEM. Met als gevolg o.a. paniekaanvallen door het jaren naar jaren te blijven negeren, flauwvallen, depressieve klachten. Ik kon alle gevoelens en emoties namelijk überhaupt niet plaatsen.Niet aanstellen, doorgaan. Dat heeft veel tijd gekost.  Dit heeft veel teweeg gebracht in lichamelijke klachten en later ook in burn-out. Dit is zo gegaan en daar krijgt niemand de schuld van. Het gaat niet om goed of fout in dit verhaal. Maar wat zal het schelen en opleveren als hier al eerder naar gekeken kan worden? Dat er meer erkenning is voor verdriet, depressie, stress, spanning binnen een gezin. Een heel gezin kan eronder lijden, ook diegene die minder tot geen klachten ervaren.

Omdat er aandacht en soms veel aandacht gaat naar diegene mét de klachten.

Uiteindelijk heeft dit proces ook veel gebracht, hoe cliché ook. Bovenal dat ik weet wat mijn passie is, deze behoeftes bij kinderen en ouders al eerder kunnen ondervangen. Een stevige basis vergroten voor de toekomst.

Je lichaam kan signalen aangeven, denk aan de veelvoorkomende rug, nek en schouder spanningen, de maag- en darmklachten.
Veelal zit daar een hele laag aan spanningen onder die zich vast zetten in je lijf. Vaak gaan we er pas na een tijdje mee aan de slag.
Soms negeer je het zelfs. Anderen negeren het jaren. Of bouwen er een weg om heen.
Ik was een van de mensen uit ”negeren en niet meer naar kijken”.  Lang verhaal kort, mijn oude vastgeroeste overtuiging is ”niet goed genoeg zijn” .
Nu weet ik veel beter hier mee om te gaan en natuurlijk loop ik nog wel eens weer vast. Maar ik ben mij er bewust van.Dat scheelt al zo veel.

Ik heb jullie de afgelopen blogs meegenomen in een persoonlijk en kwetsbaar stuk, met als reden meer van mij te leren kennen, puur en eerlijk te willen delen, om erkenning te geven voor wellicht punten die het bij jezelf kan raken, voor misschien zelfs wel ondersteuning en voor inspiratie.
Last but not least, ook zeker voor erkenning voor mijn eigen stuk. Om het een stem te geven, het ”zich gezien” te laten voelen.
O.a. een pijler vanuit hoe ik werk,  het is een feit dat lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn een grote rol spelen.
Met het nieuwe programma ”reis door je lichaam” werken we aan deze pijlers. Ook met de persoonlijke coaching werken we aan deze pijlers.
Hoe mooi en daarnaast, vóoral, hoe goed is het voor jezelf, om te kijken naar hoe jij omgaat met die signalen, emoties, hoe je spanningen kan uiten, conflicten aangaat, je hart lucht, de communicatie in verbinding opzoekt. Zodat het niet vast gaat zitten in je lijf. Dus je niet onnodig spanning vast hoeft te houden. Nogmaals, zeker voor ONZE NIEUWE GENERATIE, met hart en oog voor de ouder/opvoeder en het gezin er om heen kunnen we hier een grote rol in spelen als het voorbeeld wat wij zijn. 

—————————————————————————————————————————————————————————
>>> Om deze nieuwe generatie te leren hoe het lichaam je ondersteunt bij het zo goed mogelijk ondersteunen van je gezondheid, emoties en welzijn.
>>>Hoe je zo goed mogelijk weet aan te geven wat je behoefte is.

Voorbeelden:
Wil je bijvoorbeeld een arm om je heen, wil je dat de ander alleen maar even naar je verhaal luistert en geen advies geeft. Of wil je allebei? Voor kinderen nog meer specifiek; Durven ze aan te geven dat ze buikpijn hebben omdat ze bijvoorbeeld opzien tegen de gymles, presentatie, rekenen, examen, cito, noem maar op.
Kortom kan je en durf je, je emoties te uiten en weet je om te gaan met de signalen van je lichaam en voelt het veilig voor je dit te delen.
Hoe vind jij daar je weg in? Kan jij je hart luchten? Weet je te ontspannen? Slik je emoties wel eens in?

Kleine korte oefening voor je, om op te schrijven:
Moet je veel van jezelf? Maar wil je het ook?
Om die verschillen te leren kennen:
Schrijf maar eens op wat je echt wil en wat je (denkt,voelt) echt te moeten van jezelf. 

Staat er wat je écht wil of staat er wat veel wat moet?
Just checking, er is geen goed of fout, dit is een stukje bewustwording…
Misschien kan er een beetje moeten af en wat meer willen tussen.

Deze blog heb ik je meegenomen in een stukje vanuit mij, gekoppeld aan Van-Binnen.
De volgende blog haakt in op de vorige blog die je ontvangen hebt, die hoef je niet op te zoeken, ik maak uiteraard een korte samenvatting en neem je zo weer mee 🙂

Lees je mee in mijn missie, moederschap en meer!
Bedankt voor de tijd die je hebt gemaakt.
Leuk als je een kijkje neemt op mijn vernieuwde website! www.van-binnen.com.

Als laatste:
Is er een vraag die jij beantwoord wil hebben?
Of wil je jouw verhaal delen?
Laat het met weten!
 

JAAAAA!
Ik ga introductie lessen ”Reis door het lichaam” inplannen in november! Ik houd je op de hoogte!

VERTEL MIJ MEER!                           Goodbye vakantie, hallo werkweek en realiteit:)

www.van-binnen.com

 

Warme groet,
Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *