De eerste blog! Spannend….

Daar zit ik dan achter mijn laptop mijn eerste blog te schrijven voor Relaxed Opvoeden. Wat vind ik het gaaf om dit te doen maar ook wel een beetje spannend. Blogs schrijven is iets wat ik altijd graag doe en ik merk dat ik ouders hiermee echt kan helpen. Hoe gaaf dat ik dit nu ook voor alle ouders van Relaxed Opvoeden mag doen.

Over mij…

Ik zal me als eerste even voorstellen. Mijn naam is Femke Bouwmeister, ben 38 jaar en woon in Nijmegen Noord samen met mijn man Joris en mijn 2 zonen, Luca van 9 jaar en Jens van 6 jaar. Twee hele lieve en gevoelige zonen waar ik een hele sterke band mee heb.

De afgelopen 16 jaar heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Een mooi en dankbaar beroep waarin ik veel geleerd heb over het gedrag van kinderen. Tijdens mijn werk als leerkracht zag ik zoveel kinderen die meer nodig hadden dan ik als leerkracht kon bieden. Hier wilde ik iets mee doen en ben toen de Brede Coachopleiding gaan volgen tot kindercoach en gezins-opvoedcoach. Al snel ben ik mijn eigen coachpraktijk Binnenstebuiten begonnen. Het afgelopen half jaar was een pittig jaar waarin ik keuzes heb moeten maken waar ik mijn hart aan wilde geven. Blijf ik in het onderwijs of ga ik de sprong in het diepe nemen en volg ik dat sterkte gevoel die ik vanbinnen heb, iets willen betekenen voor ouders en kinderen. Na veel slapeloze nachten heb ik de grote stap genomen en ben me helemaal gaan richten op mijn coachpraktijk Binnenstebuiten. Soms kun je zo opzien tegen een keuze maken en als het eenmaal gemaakt is, valt er een last van je schouders, zo ook bij mij. En nu, nu voel me nu geweldig! Ik ben trots op mezelf dat ik mijn hart volg en nu kan doen waar ik het meest gelukkig van word. Ouders en kinderen weer in hun kracht zetten!

Mijn ervaringen als moeder en coach..

Sinds ik zelf moeder ben heb ik ervaren hoe lastig opvoeden soms is en dat er momenten zijn dat je het echt even niet meer weet. Ik zie mezelf nog als een kip zonder kop rond rennen met een huilende baby op de arm, een peuter aan mijn been en niet meer weten waar te beginnen. Wat voelde ik me toen moe en gestrest. Wat mij heel erg geholpen heeft, is dat ik geleerd heb hoe ik op mezelf kan vertrouwen, hoe ik mijn kinderen hierin meeneem en dat ik rust mag pakken. Rust om even in het moment te zijn om alles weer te kunnen overzien. Ik heb nu het vertrouwen in mezelf dat het goed komt, dat bepaalde gevoelens er mogen zijn en dat dingen komen en gaan. De dagen dat het me ook allemaal even te veel is kan ik nu beter accepteren en leer mezelf steeds beter kennen. Hoe ik dit geleerd heb wil ik heel graag met jullie delen.

In mijn werk als leerkracht heb ik ontdekt dat ik een speciale sensor heb voor het begrijpen van het gedrag van kinderen. Eerst dacht ik dat elke leerkracht dat had, maar naar mate ik ouder werd en zelf kinderen kreeg, merkte ik dat dat niet het geval was. Vaak kwamen ouders met vragen over het gedrag van hun kind bij mij. Ik vond het geweldig om te merken dat ik hen kon helpen. Al snel voelde ik, hier wil ik meer mee doen! In mijn werk als coach help ik ouders en kinderen. Ik leer ouders positief, met vertrouwen en kracht het gedrag van hun kind te begrijpen en begeleiden. Ik geef ouders inzicht in hun eigen gedrag en de invloed die het heeft op het gedrag van hun kind. Kinderen geef ik inzicht in hun kwaliteiten, mogelijkheden en hoe zij die kunnen inzetten in lastige situaties.

Beleef mee met mij!

In mijn blogs zal ik mijn enthousiasme over wat ik ervaar, ontdek en leer uit leuke en lastige situaties als ouder, met jullie delen. Hoe je daar als ouder op een positieve manier mee om kunt gaan en op welke manier je je kind kunt helpen als het vastloopt.

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je ook positief en met vertrouwen en kracht het gedrag van je kind begrijpen en begeleiden. Je kind weer zien lachen, stralen en vol vertrouwen de wereld in zien stappen? Volg dan mijn blogs hier op Relaxed Opvoeden!

Als ik met elke blog iemand verder kan helpen, dan ben ik een gelukkig mens!

Mijn motto is ook niet voor niets; Leave a little sparkle wherever you go!

Femke Bouwmeister


www.coachpraktijkbinnenstebuiten.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *